ZGODBA VINA SAMOZAVESTNA

ZGODBA VINA SAMOZAVESTNA

Kot smo vam obljubili v prejšnji objavi vam dolgujemo zgodbo o vinu, ki smo ga pridelali. Danes smo jo predstavili pred komisijo, sedaj pa je čas, da jo predstavimo tudi vam. Naša zgodba je nekoliko drugačna, vendar verjemite, da vam ne bo žal, če jo boste prebrali do konca.

Želimo vam prijetno branje.

Diana je ženska srednjih let. Leta na izgled odlično skriva, izražajo se le v njenih življenjskih izkušnjah, željah in v odličnem gastronomskem okusu. Živi v mali a lepo urejeni garsonjeri s svojim mačkom Trobentačem. Služba ji je pisana na kožo, vendar zaradi vseh obveznosti in natrpanega urnika teden ne mine kar tako. V službi se vsak dan sooča z novimi izzivi in zahtevnimi nalogami. Petek je njen najljubši dan v tednu, saj se začne vikend, ko lahko svoje misli prepusti prostemu toku in pozabi na probleme v službi. Petek je dan za razvajanje, sproščanje in druženje s prijateljicama Zalo in Katjo, ki ju pozna že vse življenje in jima lahko zaupa vse svoje težave. Moški v njenem življenju nikoli niso bili prioriteta, saj ji je kariera pomembnejša in zaradi natrpanega urnika redko najde voljo in čas za zmenke.

Bil je petek, 6. novembra. Deževen, turoben in nič kaj pozitivno naravnan dan. Diana je  v službi že od sedmih zjutraj, dela ima na pretek, čas pa kot da ne bi mineval. Sekunde se zdijo kot minute, minute kot ure. Začenjajo jo preplavljati negativne misli, vprašanje o smislu življenja in pravici na Zemlji. Ko je že mislila, da stvari ne morejo biti še slabše, ji sodelavka Tija pove, da je v gostilni videla Simona z ženo in otroci. Izkazalo se je, da je Simon, s katerim se je občasno videvala, poročen in ima družino. Laži, prevare, negativne misli ji ne dajo miru. Kot da bi bila ujeta v turobnem dnevu, v vrtincu laži in prevar.

Po končani službi se nejevoljno na poti do doma ustavi v trgovini. Nakupovanje tistega dne je bila le še ena izmed nočnih mor na njenem seznamu. Raje bi stekla domov, se ulegla v toplo posteljo in zaspala, da bi bilo tako končno konec tega groznega dne. Nakup želi opraviti čim hitreje. Ravnodušno se sprehodi mimo police z vinom, nakar s kotičkom očesa opazi steklenico, ki takoj pritegne njeno pozornost.

Steklenica izstopa iz množice steklenic. Preprostost a hkrati drznost v njej prebudita zanimanje. Ko previdno prebere napis na steklenici, njeno telo zatrepeta. »Samozavestna«, beseda v njeni glavi povzroči poplavo misli, vse težave izginejo. Zave se, da je ženska, ki  bi morala s pokončno glavo ter samozavestno hoditi življenju naproti. Težavam ne sme dati priložnosti, da bi ji prišle do živega. Vsak dan ji da novo priložnost, ki jo mora s polno paro izkoristiti. Steklenico si ogleduje z zanimanjem in iskrico v očeh. Razmišlja, da je steklenica res nekaj posebnega, preplet preprostosti, elegance in minimalizma. Nežno roza barva vina ji takoj prirase k srcu. Na etiketi opazi napis v angleškem jeziku.

Pomisli, to je besedilo, katerega pomen lahko razume le ona, skrit je pred množico ljudi s katero se ni nikoli poistovetila. »Keep your head, hills and standards high«. Ne more verjeti svojim očem. Ni si mislila, da jo bo v težkih trenutkih nagovorila steklenica vina, ji dala novo moč, pogum in voljo. Ona je dama, ki se je pozabila ceniti, ki je pozabila sebe postaviti na prvo mesto. Življenje je ves čas hitro brzelo mimo nje, negativni odnosi so črpali njeno voljo in energijo. Steklenica ji da v trenutku vedeti, da je njeno življenje v njenih rokah in da je zadnji čas da prevzame kontrolo nad njim. Ko pogleda še ostale steklenice za prvo ugotovi, da je na vsaki napisan drug citat v angleškem jeziku. Vse z navdušenjem prebere ter se poistoveti z njimi. Ugotovi, da je ta steklenica vina, to kar potrebuje v tem trenutku.

V poznih popoldanskih urah končno prispe domov. Začne si pripravljati večerjo – rižoto z morskimi sadeži. Iz nakupovalne vrečke začne zlagati kupljene stvari, ko na enkrat na beli zaporki zagleda napis “Fuzija Rosé”. V glavi se ji začnejo porajati številna vprašanja – Kaj je to? Zakaj Rosé? Zakaj Fuzija? Želela je odgovore na vprašanja in nemudoma ugotoviti, kaj vse še skriva tako preprosta steklenica vina, za katero se zdi, da je kot ustvarjena le za njo. V roke vzame mobilni telefon in odpre svojo najljubšo aplikacijo Instagram, ki ji velikokrat pomaga razvozlati uganke. V iskalnik vpiše Fuzija Rosé. Na ekranu se pojavi profil, ki je prepleten z odtenki roza barve. Roza barva je njena najljubša barva že od malih nog, zato jo profil popolnoma prevzame. Med prebiranjem objav ugotovi, da so vino pridelali trije prijatelji. Spomni se na Zalo in Katjo. To zgodbo mora deliti tudi z njima, zato ju povabi k sebi na večerjo. Med tem, ko čaka na prijateljici, na Instagramu raziskuje naprej. Dva vinarja prihajata iz Štajerske, kjer prevladuje belo vino, en pa iz Primorske, kjer pa prevladuje rdeče vino. Sklenili so kompromis in pridelali rose vino. Rosé, ki je povezal dve regiji, ki bijeta “vinski boj”, je njej polepšal dan in jo spodbudil k petkovemu druženju s prijateljicama. Združitev dveh vinorodnih dežel je na zanimiv in nenavaden način prikazano tudi na etiketi. Diana ugotovi, da črte predstavljajo vinske trte iz ptičje perspektive, kjer je bilo pridelano grozdje za vino “Samozavestna”. Bele črte simbolično predstavljajo Štajersko in rdeče črte Primorko. Površina z belimi črkami je dvakrat večja od površine z rdečimi črtami, saj dva vinarja prihajata iz Štajerske in en iz Primorske. Nad ugotovljenim je tako presunjena, da ne more nehati raziskovati naprej. Le kaj bi lahko predstavljala zlivajoča se roza krogla med belimi in rdečimi črtami,  pomisli. Zato brska naprej. Vinarji so pridelali zvrst v kateri so združili najboljše lastnosti treh sort grozdja. Pri sebi si je rekla: “Seveda, roza krogla na sredini predstavlja fuzijo, sopomenka besede fuzija pa je združitev. Točno! Tako so vinarji prikazali, da so v svojem vinu združili lastnosti različnih sort grozdja.” Nad izvedenim je tako navdušena, da s težavo čaka na prihod prijateljici, da skupaj odprejo buteljko in vino tudi poskusijo.

Njene misli prekine zvonec, prijateljici sta končno prispeli. Skupaj se usedejo za mizo. Diana več ne more čakati niti trenutka, zato odpre buteljko. Ugotovi, da je zaprta z navojno zaporko in pomisli, kako praktično, da ne rabi iskati odpirača in bo lahko steklenico brez problema zaprla nazaj. Navojni zamašek poskrbi za ohranjanje svežine lahkotnega, mladega vina, kar je še dodaten plus. Vino si nalijejo v vinske kozarce. Kljub temu, da niso strokovnjakinje za vina, ob vonjanju zaznajo vrtnice, gozdne sadeže in banano. Preplet različnih cvetličnih in sadnih not jih popolnoma prevzame. Navdušene vino poskusijo. V ustih zaznajo prijeten in poln okus, z lepo svežino in sadnim pookusom. Vino jih povsem prevzame in odločijo se, da bodo v prihodnje na svojih ženskih večerih vedno pile le najboljše vino – “Samozavestna”. Odločijo se, da bodo naredile skupinsko fotografijo z vinom “Samozavestna” in jo delile na Instagramu. Želijo, da za tako kakovostno vino in zgodbo, ki jo nosi, slišijo tudi ostale ženske. Hitro po objavi dobijo več odzivov. Tudi ostale predstavnice nežnejšega spola so navdušene in jih zanima kje lahko kupijo vino “Samozavestna”. Ob kozarcu odlične kapljice in večerji se Katja in Diana zapleteta v pogovor, Zala pa še naprej raziskuje o vinu, ki je vse tako prevzel. Čez nekaj časa prekine pogovor in pove: “Sta vedeli, da vino, ki ga pijemo, vsebuje minimalno koncentracijo žvepla, ki je nujno potrebno za stabilnost vina in so ga vinarji dodali le tik pred stekleničenjem? To je odlično, saj nas naslednji dan ne bo bolela glava.” Pridelano vino z nizko koncentracijo žvepla jih pozitivno preseneti, saj se zavedajo, da je za doseganje stabilnega vina z minimalno koncentracijo žvepla, potrebno veliko znanja in inovativnosti. Čez čas ugotovijo, da so se vinarji Fuzija Rosé odzvali na Dianino objavo na instagramu, zaradi česar se počutijo pomembno, posebno, razumevano in predvsem SAMOZAVESTNO.

Upam, da vam je bila naša zgodba všeč.

Vaša Fuzija Rosé.

Sledite nam lahko tudi na: Instagramu in Facebooku

Comments are closed.
Ste stari 18 let ali več?
Da
Ne

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih
pijačah, zato je vstop dovoljen samo
polnoletnim osebam.