Začenja se Lidlov mladi vinar 2018

Začenja se Lidlov mladi vinar 2018

Lidl Slovenija v partnerstvu s Slovenskim festivalom vin že šesto leto zapored odpira natečaj Lidlov mladi vinar. Tudi tokrat bodo iskali perspektivne mlade vinarje, ki že samostojno pridelujejo vino. Najboljši mladi vinarji do 35 let bodo imeli priložnosti svoje vino ponuditi v Lidlovih trgovinah, s tem pa bodo dobili enkratno poslovno priložnost in zagon svoje kariere v vinarstvu. Lidlov mladi vinar še vedno ohranja tudi študentski pridih, saj se bodo v drugem delu natečaja v pridelavi lastnega mladega vina pomerili študentje Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Novi Gorici, Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru in Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani.

Lidlov mladi vinar tudi letos nadaljuje svoje poslanstvo – med mladimi spodbuditi pridelavo lastnega vina in narediti prve poslovne korake, ki so brez ustrezne podpore marsikdaj zelo težavni. S tem se strinja tudi lanski zmagovalec natečaja Jernej Žorž, saj ga je k prijavi na natečaju gnala prav želja po večji prepoznavnosti njegovih vin in seveda odlična poslovna priložnost. Zmaga mu je tako prinesla veliko večjo prepoznavnost, obenem pa so Lidlovi kupci po Sloveniji lahko pobližje spoznali njegovo avtohtono vino zelen. »Celotna izkušnja sodelovanja na natečaju Lidlov mladi vinar je bila res lepo popotovanje med željo, pričakovanji, adrenalinom, srečo in hvaležnostjo. Vesel sem sodelovanja z Lidlom Slovenija, saj so mi odprli nove poslovne priložnosti, ki jih mladi vinarji še kako potrebujemo. Natečaj je odlična priložnost, da dokažemo Sloveniji, da smo lahko tudi mladi odlični samostojni vinarji,« je pojasnil Jernej Žorž.

Nadobudne študentske ekipe bodo pridelale mlado vino

Lidlov mladi vinar se je prvotno začel kot študentski natečaj, kjer so študenti vinogradništva in vinarstva pridelali lastno mlado vino ter pripravili trženjsko zgodbo o vinu. S tem nadaljujejo tudi letos, saj se bodo tri študentske ekipe ukvarjale s pridelavo vina. Partnerja projekta letos ekipe spodbujata, da pri pridelavi vina razmišljajo inovativno in v sam proces pridelave vina vključijo inovativne prijeme, ki lahko prinesejo nove okuse ali drugačne senzorične lastnostni vina. Tri ekipe prihajajo iz Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Novi Gorici, Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru in Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, pod vodstvom mentorjev pa bodo pridelale mlada vina, ki jih bodo prav tako predstavili na Slovenskem festivalu vin.

Zmagovalec lanskega natečaja Lidlov mladi vinar Jernej Žorž

 

 

 

Comments are closed.
Ste stari 18 let ali več?
Da
Ne

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih
pijačah, zato je vstop dovoljen samo
polnoletnim osebam.