Začelo se je!

Začelo se je!

Brez heca! V soboto smo pri nas, na Meranovem postavili klopotec, prerezali rdeči trak in se uzrli novim vinogradniškim in vinarskim podvigom.

Pa naj se za začetek sploh predstavimo. Smo Grofje Meranski. Matija, Jani in Miha, študentje Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede, Univerze v Mariboru. Trije mladeniči, ki bodo letos dali vse od sebe, da vam pripravijo odličen Sauvignon. Pa ne samo Sauvignon. Celo zgodbo kako bo vse skupaj nastajalo, kako bomo delali, kaj bomo delali in zakaj bomo delali. Vse skupaj se bo odvijalo na Meranovem, nad Limbušem pri Mariboru. Se pravi, z vami bomo od grozda, do kozarca. Do tja pa je še dolga pot. Vendar brez skrbi! O našem delu, prigodah, uspehih in neuspehih vas bomo obveščevali preko tegale bloga. Zato nas le spremljajte, da se boste nasmejali, poglobili pa tudi naučili kaj novega, kar so tudi glavni trije razlogi, da smo se udeležili tega projekta.

Vsi tisti, ki ne veste kje je Meranovo, je skrajni čas, da ga obiščete. Pa če samo preko interneta. Ob obronkih Mariborskega pohorja, se nam nad Limbušem pri Mariboru raztezajo hektarji rodne zemlje, na njih pa taki vinogradi, da se ti »oke kuj počinejo«, bi po domače povedal. Ampak  za pravo poslastico, nas na vrhu čaka še hiša Nadvojvode Janeza, začetnika cele zgodbe o Meranovem. Poslopja so sedaj prenovljena, delno v muzej, delno v prostore naše fakultete in delno v gostinski obrat. Klet je pa ostala klet. In še vedno je tak hladna, kot je bila včasih.  Vredno obiska.

Zdaj veste, kdo smo, od kod prihajamo, kaj delamo. Lahko vas samo še povabim k branju naslednjega bloga , ki se bo bolj dotikal našega dela v vinogradu. Ostalim sodelujočim ekipam, bi radi zaželeli dobro letino, lepo vreme, pa naj ga nateče!

 

Bogdaj!

Od leve proti desni: Jani, Matija in Miha
Od leve proti desni: Jani, Matija in Miha
meranovo-postavitev_klopotca-001
Postavitev klopotca
Comments are closed.
Ste stari 18 let ali več?
Da
Ne

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih
pijačah, zato je vstop dovoljen samo
polnoletnim osebam.