LIDLOV MLADI VINAR 2017 JE JERNEJ ŽORŽ

LIDLOV MLADI VINAR 2017 JE JERNEJ ŽORŽ

Letošnji natečaj Lidlov mladi vinar je zaključen. Lidl Slovenija in Slovenski festival vin sta razglasila absolutnega zmagovalca natečaja – to je postal perspektiven mladi vinar Jernej Žorž iz Vinske kleti Žorž, ki je prepričal z vinom avtohtone slovenske sorte zelen.

JERNEJ, ISKRENE ČESTITKE!

Več o zaključku natečaja si preberite tukaj.

Finalisti Lidlovega mladega vinarja 2017 so:

JERNEJ ŽORŽ

Vinska klet Žorž 1696
Vino: Zelen

Jernej Žorž že od malih nog dela v domačem vinogradu, kjer je sprva pomagal dedku ter očetu. Danes vinogradništvo ni le njegova služba, ampak način življenja in največja strast. Njegovo vino zelen je izrazito mehke zelene barve z rahlim rumenim odtenkom. Poln in ravno prav svež okus spominja na suho belo cvetje in pričara občutek harmonije.

JANEZ COLNAR

Vinska klet Colnar
Vino: Laški rizling

Že od nekdaj je vinska trta najljubša rastlina Janeza Colnarja. Znanje o vinarstvu je nabiral tudi v tujini, kot mladi prevzemnik domačega vinogradništva pa si želi, da bi vsako leto dodatno izboljšal kakovost grozdja in vina. Njegov laški rizling je mlado, živahno in iskrivo vino s potencialom. Odraža ga uravnovešen karakter med videzom, okusom in vonjem.

MARKO BENČINA

Vina Benčina
Vino: Merlot

Marko Benčina svoje znanje in izkušnje za razumevanje ter pridelovanje vrhunskih vin pridobiva doma in v tujini. Vino je danes osrednje področje njegovega dela, ki mu daje možnost sodelovanja z naravo in s tem ohranjanje malega gospodarstva. Njegov merlot je močne, karminasto rdeče barve. V vonju prepoznamo črno sadje, njegov polni in mehak okus pušča daljši saden vtis, spremljajo pa ga žametni tanini.

KLEMEN ČEHOVIN

Posestvo Čehovin
Vino: Barbera

Klemen Čehovin je s srcem in dušo zapisan vinarstvu že od nekdaj. Kot majhen fantič je rad pomagal pri delu v vinogradu in z zanimanjem srkal znanje, ki mu ga je predajal oče. Danes je enolog na domačem posestvu. Njegova barbera pritegne s svojim rubinastim odtenkom, osvoji pa z živahno polnim okusom, ki še dolgo ostane v ustih. Z vonjem zrelih sliv ter marmeladno in lesno noto pričara prijeten občutek topline.

 

 

Ste stari 18 let ali več?
Da
Ne

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih
pijačah, zato je vstop dovoljen samo
polnoletnim osebam.