Tudi letos bomo iskali najboljšega mladega vinarja Slovenije

Tudi letos bomo iskali najboljšega mladega vinarja Slovenije

Lidl Slovenija in Vinski univerzum letos že deveto leto zapored pripravljata natečaj Mladi vinar Slovenije. K sodelovanju vabita perspektivne mlade vinarje, ki samostojno pridelujejo vino in želijo svoj pridelek predstaviti širši Sloveniji. Najboljši mladi vinar bo za eno leto s svojim zmagovalnim vinom umeščen na police vseh Lidlovih  trgovin v Sloveniji.

Namen natečaja je mladim slovenskim vinarjem ponuditi priložnost, da svoje vino predstavijo strokovni komisiji, obiskovalcem vinskih festivalov in nenazadnje celotni Sloveniji, kot del Lidlove vinske ponudbe. 

Na natečaju lahko sodelujejo mladi od 18 do 35 let, ki imajo že nekaj izkušenj na področju pridelave vina. Prijave na natečaj bodo potekale v septembru prek spletne strani www.mladivinar.si. Udeleženci natečaja bodo svoja vina lahko prijavili v kategoriji rdečih, belih in penečih vin. Izbrali bomo tri superfinaliste v kategorijah belo, rdeče in peneče vino, pri izbiri zmagovalca pa bodo imeli besedo tudi slovenski ljubitelji vin, saj bodo lahko oddali svoj glas za njim najljubše vino. Mladi vinar Slovenije 2021 bo predvidoma znan decembra na Vinskem univerzumu.

Ob napovedi natečaja Mladi vinar Slovenije so se organizatorji povezali tudi s spletnim medijem www.ovinu.si, kjer bodo pripravili serijo spletnih izobraževalnih delavnic za mlade vinarje. Kot medij z močnim zaledjem znanja iz poslovnih ved želijo v O vinu približati področje marketinga in menedžmenta – seveda s fokusom na vinogradniški in vinarski panogi. Osnove trženja, prodaje, organizacije dela in vse o oblikovanju in utrjevanju lastne blagovne znamke so teme, ki jih bodo skozi vsako izmed treh enournih delavnic predstavili z izkušnjami iz prakse. Prva delavnica na temo »Vstop na nove trge in iskanje novih poslovnih priložnosti« bo na vrsti že v ponedeljek, 28. junija. Prijavite se tukaj.

Comments are closed.