Trgatev in oblikovanje etikete

Trgatev in oblikovanje etikete

Trgatev, katero smo nestrpno čakali

Po sončnem avgustu smo aktivno stopili v deževen in kisel september. Naša pinela nas je že nestrpno čakala, da jo pridemo spremenit v nekaj še bolj okusnega kot je grozdje že samo. V sredini septembra smo imeli trgatev v univerzitetnem vinogradu v Mančah. Seveda ni šlo brez dežja, nad katerim nismo bili najbolj navdušeni. A, kot vedno pravimo, po dežju vedno posije sonce in tudi je! Za boljšo voljo in upanje v lepše vreme se je prikazala mavrica.

Kot sem omenila v prejšnjem blogu bomo približali naše tri načine pridelave vina. V današnjem blogu bomo predstavili razlike med klasično kontrolirano pridelavo in modificirano pridelavo. Pridelava se začne s hlajenjem grozdja. Ohlajeno grozdje pecljamo in zmeljemo, mošt tudi žveplamo in prešamo pri obeh pridelavah. “Zaplete” pa se pri razsluzu. Pri klasičnem je motnost mošta nizka oz. motnosti ni, pri modificirani pridelavi pa je motnost visoka. Dodatek kvasovk in hrane je pri obeh enaka, fermentacija pa pri vsaki pridelavi poteka pri različnih temperaturah. Klasična pridelava poteka pri 16 stopinjah, modificirana pa pri 20 stopinjah celzija.

Počasi smo začeli ustvarjati tudi etiketo. Naša etiketa temelji, seveda, na naših idejah in vsekakor smo rahlo tradicionalni, a z našimi idejami je prišla ideja o Zelencih in tako hočemo z imenom in etiketo pokazati, da smo mladi in samosvoji a da se vračamo h koreninam. Z našim simbolom kuščarja pokažemo, da smo tradicionalni in zelo živi. Prepričani smo, da s tako etiketo lahko pridobimo ljudi, saj se vidi naša igrivost in vsaka osebnost posebej.

Vaši Zelenci

Comments are closed.
Ste stari 18 let ali več?
Da
Ne

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih
pijačah, zato je vstop dovoljen samo
polnoletnim osebam.