Spoznaj pravo avanturo!

Spoznaj pravo avanturo!

Kaj je avantura? Morda noro doživetje v življenju? Potovanje ali si morda predstavljaš ljubezensko avanturo? Kaj pa je naša avantura?

…naj ti jo predstavimo.IMG_20160902_215934

Naša avantura je mirna, mlada, nežna in zapeljiva pot, ki se je začela, ko smo se prijavili na natečaj »Lidlov mladi vinar«. Takrat smo vedeli, da se podajamo na pot, ki je za nas nova.. da bo ta pot zabavna, hkrati pa bomo morali premagati ovire, ki nam jih bo postavila narava. Vedeli smo, da bomo na koncu ponosni nanjo, da bomo pridobili izkušnje, ki nam bodo nekoč v življenju prišle prav. Vedeli pa smo tudi, da se bo ta pot imenovala Avantura.

Avantura je mlada skupina, ki šteje pet članov in tekmuje v sklopu Lidlovega mladega vinarja. Prihajamo iz Univerze v Ljubljani, kjer prav vsi člani zaključujemo 3. letnik univerzitetnega študija Agronomije. Za natečaj smo se odločili, ker smo vsi ljubitelji vina in želimo pridobiti izkušnje s pridelavo vina in kot že ime pove, doživeti svojo lastno avanturo, na katero bomo na koncu vsi ponosni.

                                                                             Avantura se predstavi: 

IMG_20160906_091349David Krošelj: “Sem David Krošelj in prihajam iz Posavja natančneje iz vasi po imenu Zgornja Pohanca. Kot agronoma, me seveda zanima tudi vino in sama pridelava te žlahtne pijače in ker želim razširiti svoj vinski ”um” se mi zdi natečaj Lidlov mladi vinar prava odskočna deska za naprej. Do začetka šolanja na fakulteti sem prisegal na lokalna vina – Posavski vinorodni okoliš, sedaj po mnogih degustacijah po celi Sloveniji, pa so mi vedno bolj pri srcu vina iz Primorskega vinorodnega okoliša. Upam, da bomo s tem natečajem pripomogli tudi k sami kulturi pitja vina.🙂 Na zdravje!”

IMG_20160906_091106

Klavdija Strmšek: “Hej, sem Klavdija Strmšek. Prihajam iz Lukovice, vendar sedaj že dve leti stanujem v Ljubljani. Domovanje v metropoli mi omogoča lažje vsakodnevno treniranje Savata (francoskega boksa), tako mi posledično ostane nekaj več časa za preizkušanje svojih drugih strasti. Vinarstvo je ena izmed njih. Natečaj se mi zdi odlična odskočna deska za mlade navdušence vina. Prav take, kot smo mi, avanturisti! Soočanje s tržiščem, pridobivanje najrazličnejših kompetenc, uporaba naučenega znanja v praksi, samoiniciativa… in kakšna vina obožujem? Prisegam na bela lahkotna in aromatična vina ter črno spodnje perilo, pa na zdravje! ‘”

IMG_20160906_091256

 

Luka Ribolica: “Sem Luka Ribolica, študent agronomije na Biotehniški fakulteti v Ljubljani. Prihajam iz Goriških Brd, dežele opojnih trenutkov. Z vinarstvom in vinogradništvom se srečujem že od malih nog, zato sem se odločil, da se s sošolci podam novi avanturi naproti in sodelujem pri natečaju Lidlov mladi vinar.IMG_20160906_091141

 

 

Saga Lucija Škerlep: “Sem Saga Škerlep iz Ljubljane. Do naziva diplomiran agronom mi manjka samo še diploma in en izpit iz ekologije gozdov. Letos bom začela s študijem psihoanalize na Univerzi Sigmunda Freuda v Ljubljani. Za enkrat si želim delo z rastlinami ohraniti le za sprostitev in veselje 🙂 Obožujem svoj vrt in komaj čakam, da se zelenjavi pridruži tudi vinska trta!”

IMG_20160906_091508

Saša Gačnik: 
“Sem Saša Gačnik in prihajam iz majhne vasice imenovane Vino (ne, ni šala! 🙂), ki pa na žalost ni poznana po pridelavi vina. Letos bom diplomirala na Biotehniški fakulteti, kjer me že čaka naziv diplomirani inženir agronomije. Vino je moja velika strast in prav zato sem se odločila za natečaj Lidlov mladi vinar, poleg tega pa si želim tudi novih izkušenj, poznanstev ter novih avanturističnih užitkov ob vinu 🙂.  Ker še uživamo ob poletju in nam prijajo lahka, bela vina.. največkrat posežem po Sauvignonu in Zelenem silvancu, ob večerih pa si privoščim tudi kakšen Cabarnet sauvingnon, ki mi je na splošno najljubše vino.”

Naši cilji v sklopu natečaja so narediti vino, ki bo avanturistično za vsakogar.. mlado, iskrivo, zapeljivo lahko pa tudi noro. Odločili smo se, da bomo poskušali te karakteristike najti v sorti ‘Rebula’.
Rebula je kakovostno belo vino, ki sicer izvira iz Grčije, pri nas pa je razširjena predvsem na območju Goriških brd. Prav rebula se nam je zdela primerna, da nosi naše ime, saj je sveže vino z lepo uravnoteženo kislino in sadno aromo. Rebula je slamnato rumene barve z zelenkastimi odsevi, včasih so opazni mehurčki oglikovega dioksida, ki ji da iskrivost. Živahnost in pitnost pa ji daje harmonija kislin.

IMG_20160902_232033

Še nekaj imamo zate 🙂.  V teh dneh bomo objavili prvo nagradno igro na našem facebook profilu @vinoavantura. Spremljaj nas, saj je nagrada res mamljiva 🙂.

Comments are closed.
Ste stari 18 let ali več?
Da
Ne

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih
pijačah, zato je vstop dovoljen samo
polnoletnim osebam.