Še en korak bližje

Še en korak bližje

” Kdor vince prav uživa,
veselje v srce vliva.
Če srce dobro ni,
ga vince le skazi. ”

(narodna)  

Vse od prvega dneva, ko smo se odločili za projekt Lidlov mladi vinar, je bil naš glavni cilj ter ena ogromna želja, pridelati kakovostno vino. Vino, ki bi ga z veseljem predstavljali vsem Vam, vino, ki bi ga s ponosom prodajali po vsej Sloveniji ter vino, za katerega bi si želeli, da ga poskusi vsak. Želimo si, da bi ob osminskemu kozarcu našega vina nastajale nove ideje, se podelile nove zgodbe, se širil prijeten smeh med prijatelji, znanci, partnerji…

Naš trikotnik sreče
Naš trikotnik sreče

Naš cilj je uspel, vino smo 8. 11. 2016 v prostorih fakultete najprej pretočili iz fermentorjev, ga zbistrili na ploščnemu filtru in nato (končno) ustekleničili. Sami smo zamenjali filtre z novimi, nato pa smo pretočili ogromno količino vode skozi, da bi preprečili okus po celulozi. Na koncu pa je sledila filtracija našega vina. Z največjim veseljem smo gledali kako je v naše steklenice tekla zlato-zelena kapljica vina, ki je nastala pod našimi rokami. Steklenice smo še zaprli z zamaškom, nato pa je bila na vrsti pokušina končnega pridelka. Prevzel nas je neizmerno lep občutek zadovoljstva. Poskusili smo si predstavljati kako je ob takšnih trenutkih velikim vinarjem, ko stekleničijo svoje vino in na koncu dneva ugotovijo, da je pred njimi  še eno uspešno leto.

Čiščenje ploščnega filtra
Čiščenje ploščnega filtra

 

Polnjenje v steklenice
Polnjenje v steklenice

Vsi upamo, da to ni bilo naše zadnje vino, ki smo ga pridelali. Seveda moška polovica naše ekipe vsako leto pomaga doma v vinogradu in v kleti. Punce pa upamo, da bomo kdaj vabljene, da ponovno podoživimo te lepe trenutke v vinogradu in kleti in pa predvsem upamo, da bomo še kdaj deležne takšnega občutka zadovoljstva ob končanem delu.

Sedaj pa nas čaka še kar nekaj dela, da spravimo steklenice v končno podobo. Komaj čakamo, da Vam jih pokažemo!

Vsi, ki Vas zanima naš končni pridelek, ste vljudno vabljeni, da se udeležite Slovenskega festivala vina, ki se bo odvijal 25. 11. 2016. To je že zelo kmalu, se vidimo tam!

En prisrčen pozdrav!

Ekipa Osminka

Comments are closed.
Ste stari 18 let ali več?
Da
Ne

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih
pijačah, zato je vstop dovoljen samo
polnoletnim osebam.