Sauvignon od mošta do vina

Sauvignon od mošta do vina

Evo! Prilezli smo do konca z našim Sauvignon-om! In čas je, da vas na hitro popeljemo skozi našo pot, da ne pozabite na nas.

Od začetka do konca...
Od začetka do konca…

Torej, če začnemo na začetku, smo se z našo parcelo srečali že v času rezi, torej pozimi, ampak naše glavno delo se je začelo na začetku avgusta, kjer smo opravili defoliacijo listja, da smo sončnim žarkom omogočili dostop do grozdja. Vinograd smo tudi površičkali, tako da je bil “pošlihtan v nulo”.

Nato smo spremljali dozorevanje grozdja, in okvirno že začeli načrtovati datum trgatve, ki smo jo opravili 11.9.2015. Trgatev je bila zelo uspešna, grozdje je bilo fantastične kvalitete, sladkorji so bili visoki, kisline ugodne, v glavnem, tak kot smo si zamislili.

Po trgatvi se je začela kletarska sezona. Vsakodnevno smo spremljali potek fermentacije, tako da ni prihajalo do kakšnih zapletov. Po fermentaciji smo mlado vino pretočili, žveplali in ga pustili zoreti, tako da je lahko pridobilo svoj značilen karakter.

Naš letošnji Sauvignon

Sedaj, ko smo z vecjimi deli v kleti zaključili pa pridno pripravljamo drugi del tekmovalnega načrta, ki ga bomo predstavili na zaključku tekmovanja. Zasedeni smo na polno, saj imamo se zraven tega projekta tudi doma polno dela.

Mali sodek, odlična vsebina!
Mali sodek, odlična vsebina!

No, pa smo prisli na hitro skozi nase vinogradnisko vinarsko leto. Sedaj so na vrsti degustacije, debate, možne izboljšave… Kar nekaj obiskovalcev se nam je na degustacijah že pridružilo, če le imaste čas, “pojte gor na deci”! Meranovo vas pričakuje! Sledite nam se naprej, do konca bo se veselo!

Bogdaj!

Comments are closed.
Ste stari 18 let ali več?
Da
Ne

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih
pijačah, zato je vstop dovoljen samo
polnoletnim osebam.