Rebolucija na delu

Rebolucija na delu

Pa smo tudi mi dočakali ta dan! Govora je namreč o našem prvem sprehodu skozi vinograd, v katerem najdemo tudi našo rebulo. In če ste se morda že spraševali, zakaj nosimo ime Rebolucija, vam je sedaj verjetno že kaj bolj jasno. V Kromberk, kjer naše grozdje pridno dozoreva, smo se preteklo sredo odpravili skupaj s četverico “Tresočih se brajd” in mentorico prof. dr. Tatjano Košmerl. Pa se nobeden ni tresel zaradi dela, ki nas je čakalo. Ali zaradi odsotnega (!) tekmovalnega duha. Ravno nasprotno! S soncem obsijan vinograd in prijazni napotki tamkajšnjega vinogradnika Antona so nas vzpodbudili, da smo še sami vzeli škarje v roke in se lotili dela. Da bi povečali kakovost grozdja, smo odstranili zalistnike in liste, skrajšali mladike in zredčili grozdje, saj je znano, da sorta rebula rodi obilno in redno. S tem smo grozdju priskrbeli večjo zračnost in boljšo osvetlitev.

20150813_153659
Naša rebula

Po opravljenih zelenih delih smo veselo in sproščeno vzdušje odnesli s seboj še v manjšo klet in tamkajšnji arhiv, ki sta last Biotehniške fakultete. Verjetno ni težko uganiti, kaj je tedaj najbolj teknilo našim – od žgočega sonca suhim – grlom… To sta bili barbera, letnik 1996, in chardonnay, letnik 2001, kakopak!

DSC_0051
Manjša klet Ampelografskega vrta Biotehniške fakultete

Še preden smo se zavedali, je bilo našega prvega obiska v vinogradu konec. Naslednjič, ko se združeni znova podamo med trte, bodo na vrsti finese, če bodo te sploh potrebne. Toda do tedaj nas loči še kakšen teden in trenutno stanje je nadvse zadovoljivo.

Ekipa Rebolucija

IMG_1120-2
Še skupinski “škljoc”
Comments are closed.
Ste stari 18 let ali več?
Da
Ne

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih
pijačah, zato je vstop dovoljen samo
polnoletnim osebam.