O projektu

O projektu

Lidl Slovenija išče perspektivne mlade vinarje!

Si perspektiven vinogradnik in mlajši od 35 let?
Je pridelava vina tvoje poslanstvo, tvoj življenjski cilj?
Je v zadnjih dveh letih izpod tvojih rok nastalo vino, ki si zasluži mesto na Lidlovih policah?

Potem se prijavi na letošnji natečaj Lidlov mladi vinar 2018, kjer bomo iskali nove vinarske zvezde. Iskanje perspektivnih mladih vinarjev je nadgradnja študentskega dela natečaja, kjer v ekipnemu pridelovanju in negi vina sodelujejo nadebudni študenti vinogradništva in vinarstva. Z razširitvijo projekta za vinarje, ki že pridelujejo svoje vino, Lidl Slovenija stopa korak naprej in mladim omogoča novo poslovno priložnost.

Partnerja projekta, Lidl Slovenija in Slovenski festival vin sodelovanju vabita perspektivne mlade vinarje, ki delujejo v panogi pridelave vin in imajo za seboj že nekaj letne izkušnje na tem področju.

Natečaj bo potekal od 2. julija 2018, ko se bodo odprle prijave na natečaj, zaključil pa se bo 16. novembra 2018, ko se bodo najboljša vina predstavila na Slovenskem festivalu vin.

Vaše vino v naših trgovinah
Ker želimo v Lidlu Slovenija perspektivnim mladim vinarjem dati priložnost za predstavitev na naših prodajnih policah, smo poskrbeli za svojevrstne nagrade.

Strokovna komisija, sestavljena iz predstavnikov podjetja Lidl Slovenija, Slovenskega festivala vin in drugih strokovnjakov iz področja vinarstva in vinogradništva, bo razglasila dva finalista v kategoriji belo vino in dva finalista v kategoriji rdeče vino. Finalna štiri vina se bodo v času Slovenskega festivala vin (oz. do prodaje zalog) prodajala v trgovinah Lidla Slovenija po Sloveniji. Na Slovenskem festivalu vin se bodo vsa štiri finalna vina tudi predstavila, na dogodku pa bo razglašen še absolutni zmagovalec, ki bo kot glavno nagrado prejel možnost izobraževanja v izbrani vinski kleti ali drugi organizaciji/inštitutu v tujini.

Kaj moram storiti?
Sodelovanje je preprosto. Pod rubriko ”Prijavi svoje vino” izpolni spletni obrazec in dodaj svoj kratek opis in opis kleti oz. podjetja. Časa imaš do 6. septembra 2018. O vseh nadaljnjih korakih te bomo obveščali sproti.

Mladi vinogradniki, predstavite se nam, prepričajte nas s svojim vinom in mogoče boste prav vi naša vzhajajoča vinarska zvezda!

Vse podrobnosti natečaja se nahajajo v razpisu.