O projektu

O projektu

Mladi vinarji, prijavite se in predstavite svoje vino!

Lidl Slovenija že vrsto let išče perspektivne mlade vinarske zvezde, ki svoje vino predstavijo kupcem po celi Sloveniji. Zakaj letos med njimi ne bi bil tudi ti? Prijavi se na natečaj Lidlov mladi vinar 2019 in postani naša nova vinarska zvezda!

Lidl Slovenija skupaj s partnerjem projekta, podjetjem Radostne prireditve, omogoča edinstveno poslovno priložnost mladim vinarjem in vinarkam iz Slovenije, ki že pridelujejo svoje vino. K sodelovanju vabita vse, ki se želijo predstaviti javnosti in svoje vino umestiti na police Lidlovih trgovin, v družbo prepoznavnih slovenskih in tujih vin.

Sodelovanje na natečaju Lidlov mladi vinar odpira pot v poslovni svet. Kot je dejal zmagovalec lanskega natečaja Martin Erzetič, je sodelovanje na natečaju prijetna in predvsem poučna izkušnja, ki mu je dala zagon za nadaljnje delo. »Vstop v trgovsko verigo Lidla Slovenija zame predstavlja lep dosežek in priložnost, da dosežem nove stranke. Menim, da je moje vino prepričalo z dobro dozorelostjo grozdja, ustrezno vinifikacijo in zorenjem v kleti.«

O natečaju

Natečaj za perspektivne mlade vinarje bo potekal od 6. junija 2019, ko se bodo odprle prijave na natečaj, zaključil pa se bo 18. decembra 2019, ko bomo razglasili absolutnega zmagovalca na dogodku Vinski univerzum. Mladi vinarji se bodo s finalnimi vini predstavili tudi na dogodku Slovenski festival vin v novembru 2019.

Ker želimo v Lidlu Slovenija perspektivnim mladim vinarjem dati priložnost za predstavitev na naših prodajnih policah, smo poskrbeli za privlačne nagrade.

Strokovna komisija, sestavljena iz predstavnikov podjetja Lidl Slovenija, Radostnih prireditev in drugih strokovnjakov iz področja vinarstva in vinogradništva bo razglasila dva finalista v kategorijah belo vino (suho in polsuho), dva finalista v kategoriji rdeče vino (suho in polsuho) in dva finalista v kategoriji penečih vin. Finalnih šest vin se bo v novembru 2019 do prodaje zalog prodajalo v trgovinah Lidla Slovenija po Sloveniji. Vseh šest finalnih vin se bo predstavilo na Slovenskem festivalu vin in na dogodku Vinski univerzum. Z mladimi vinarji bomo izvedli tudi različne promocijske aktivnosti, absolutni zmagovalec natečaja pa bo kot glavno nagrado prejel možnost izobraževanja v izbrani vinski kleti oz. drugi strokovni organizaciji ali možnost sodelovanja na izbranem vinskem sejmu v tujini.

Kaj moram storiti?
Sodelovanje je preprosto. Pod rubriko ”Prijavi svoje vino” izpolni spletni obrazec in dodaj svoj kratek opis in opis kleti oz. podjetja. Časa imaš do 30. avgusta 2019. O vseh nadaljnjih korakih te bomo obveščali sproti.

Mladi vinogradniki, predstavite se nam, prepričajte nas s svojim vinom in mogoče boste prav vi naša vzhajajoča vinarska zvezda!

Vse podrobnosti natečaja se nahajajo v razpisu.