Od imena do logotipa!

Od imena do logotipa!

Želite izvedeti več o tem kako smo prišli do ideje o imenu skupine in logotipu? V nadaljevanju razkrijemo še nekaj malega o našem vinu ;)

Nekateri nas že poznate, spet drugi pa nas še boste. Pri izbiri imena naše skupine smo imeli kar nekaj težav, saj smo želeli ime, ki nas vse skupaj poveže in hkrati predstavlja vsakega posebej. Na koncu smo prišli do prave ideje, in sicer Utrip vina. Naša srca namreč utripajo iz praktično vseh koncev Slovenije, iz Primorske, Dolenjske, Štajerske, Prekmurja in središča-Ljubljane. Smo mladi nadobudni študentje agronomije na Biotehniški fakulteti v Ljubljani. Nekateri člani naše ekipe so se že spoznali s postopki in samo pridelavo vina, spet drugi še nikoli, zato nam prav vsem to predstavlja velik izziv ter nove izkušnje, saj želimo ustvariti nekaj posebnega kjer bo začutiti delček vsakega posameznika.

Želeli smo ustvariti preprost logotip, a vseeno nekaj kar pritegne pogled. Ročna pisava logotipa daje učinek EKG zapisa, podoba srca pa predstavlja naš utrip, ter s tem ime lepo poveže in doda vizualno celoto. Črka T predstavlja obliko vinske trte. Logotip nas popolno predstavi, je živahen in mladosten, kot smo mi sami.

Odločili smo se za pridelavo sortnega vina, in sicer iz stare avtohtone vinske sorte, ki pri nas tone v pozabo, mi pa smo se odločili, da ji ponovno vrnemo ‘utrip’ in s skupnimi močmi pridelamo nekaj prav posebnega, česar na trgu še ne najdemo. Več o sami sorti in imenu vina pa razkrijemo v prihodnje …

Do naslednjič,

Utrip vina

Comments are closed.
Ste stari 18 let ali več?
Da
Ne

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih
pijačah, zato je vstop dovoljen samo
polnoletnim osebam.