O skupini In tresle so se brajde

O skupini In tresle so se brajde

Skupino In tresle so se brajde sestavljamo študenti Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani – Aleksandra, Natalija, Nik, Rok in Simona. Zbrali smo se iz različnih študijskih smeri, dodiplomskih in podiplomskih, druži pa nas predvsem veselje do pridelave vina. Nik in Aleksandra zaključujeta dodiplomski študij živilstva in prehrane, Rok in Natalija dodiplomski študij živilstva in prehrane nadaljujeta na magistrskem programu živilstvo, Simona pa študij mikrobiologije nadaljuje tudi na magistrski stopnji. Tekom študija smo teoretično spoznavali predvsem vinarstvo, sedaj pa želimo bolje spoznati tudi vinogradništvo, pridobljeno znanje pa čim bolje uporabiti v praksi.

Tako Rok kot Nik imata za seboj že obsežno prakso v eni izmed največjih vinskih kleti v Sloveniji – Vinakoper, kjer sta svoje znanje nadgrajevala pod okriljem enega najboljših slovenskih enologov Boštjana Zidarja. Zato se lahko naslednjič, ko boste v roko vzeli kozarček njihovega vina, letnik 2013 ali 2014 spomnite, da sta k uspešni pridelavi tega vina pripomogla tudi naša dva člana.

Odločili smo se, da bomo pridelali vino sorte rebula, katere trse ima naša fakulteta zasajene v vinogradu v Novi Gorici.

Predstavitvi dodajamo pesem Iztoka Mlakarja – Vandima, po kateri je naša skupina dobila ime.

 

Nestrpno že čakamo naslednji teden, ko načrtujemo delo v vinogradu. Do takrat pa lep pozdrav!

Comments are closed.
Ste stari 18 let ali več?
Da
Ne

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih
pijačah, zato je vstop dovoljen samo
polnoletnim osebam.