Natečaj

Natečaj

Kaj je natečaj Mladi vinar Slovenije?

Natečaj Mladi vinar Slovenije je nadgradnja natečaja, ki smo ga od leta 2013 poznali pod imenom Lidlov mladi vinar. Namenjen je mladim vinarjem, ki želijo s svojimi vini prodreti na slovenski trg in negovati slovensko vinarsko in vinogradništvo tradicijo. Tokrat se predstavlja v novi obliki, kot tekmovalni del dogodka Vinski univerzum, ki ga pripravlja organizator natečaja Radostne prireditve. Partner projekta pa je že vsa ta leta Lidl Slovenija.

Kdaj natečaj poteka?

Natečaj za mlade vinarje bo potekal od 20. septembra 2021, ko se bodo odprle prijave, do 15. decembra 2021, ko bomo razglasili absolutnega zmagovalca na dogodku Vinski univerzum. Mladi vinarji se bodo s sodelovanjem na natečaju potegovali za lepe nagrade v obliki poslovnih priložnosti, saj bodo lahko svoje vino predstavili kupcem v trgovinah Lidl Slovenija po vseh Sloveniji.

Komu je natečaj namenjen?

Namenjen je mladim od 18 do 35 let, ki imajo že nekaj izkušenj na področju pridelave vina.

Kako se prijavim?

Prijave na natečaj potekajo med 20. septembrom in 29. oktobrom 2021. Sodelovanje je preprosto. Pod rubriko ”Prijavi svoje vino” izpolni spletni obrazec in dodaj svoj kratek opis in opis kleti oz. podjetja.

Katera vina lahko prijavim?

Na natečaj lahko svoja vina prijaviš v kategoriji rdečih, belih in penečih vin. Več o tem najdeš v razpisu [LINK] natečaja.

Kako bo potekal izbor?

V vsaki kategoriji bo strokovna komisija izbrala po tri finaliste, zmagovalec posamezne kategorije pa bo postal superfinalist. Izmed treh superfinalistov bo izbran absolutni zmagovalec natečaja in sicer na podlagi glasov strokovne komisije.

Kaj mi natečaj prinaša?

Vsi finalisti natečaja se bodo lahko brezplačno predstavili na Vinskem univerzumu, največjem vinskem dogodku za mlade. Lidl Slovenija pa jih bo nagradil z vrednostno kartico v višini 40 EUR.

Vsi trije superfinalisti bodo kot nagrado prejeli Lidlovo vrednostno kartico v višini 200 EUR.

Vsi finalisti bodo imeli možnost brezplačne udeležbe na posebnem promocijskem dogodku »Mladi vinar Slovenije« v organizaciji portala O vinu.

Absolutni zmagovalec natečaja bo prejel naziv »Mladi vinar Slovenije 2021« in bo deležen odkupa dogovorjenih količin, prijavljenih na natečaj ter enoletne umestitve v trgovine Lidla Slovenija.

Druga dva superfinalista bosta imela možnost akcijske umestitve njihovega finalnega vina v trgovino Lidl Slovenija v tekočem letu po razglasitvi na Vinskem univerzumu. 

Prijavi sePrijavi se

Ste stari 18 let ali več?
Da
Ne

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih
pijačah, zato je vstop dovoljen samo
polnoletnim osebam.