Natečaj

Natečaj

Kaj je natečaj Mladi vinar Slovenije?

Natečaj mladi vinar Slovenije je nadgradnja natečaja, ki smo ga od leta 2013 poznali pod imenom Lidlov mladi vinar. Namenjen je mladim vinarjem, ki želijo s svojimi vini prodreti na slovenski trg in negovati slovensko vinarsko in vinogradništvo tradicijo. Tokrat se predstavlja v novi obliki, kot tekmovalni del dogodka Vinski univerzum. Letos prinaša kar nekaj novosti, med drugim tudi to, da bodo svoj glas za najljubše vino lahko prvič oddali ljubitelji vin in sicer na 23. Slovenskem festivalu vin.

Kdaj natečaj poteka?

Natečaj za mlade vinarje bo potekal od 10. septembra 2020, ko se bodo odprle prijave, do 16. decembra 2020, ko bomo razglasili absolutnega zmagovalca na dogodku Vinski univerzum. Mladi vinarji se bodo s finalnimi vini predstavili tudi na dogodku Slovenski festival vin v novembru 2020.

Komu je natečaj namenjen?

Namenjen je mladim od 18 do 35 let, ki imajo že nekaj izkušenj na področju pridelave vina.

Kako se prijavim?

Prijave na natečaj potekajo med 10. septembrom in 30. oktobrom 2020. Sodelovanje je preprosto. Pod rubriko ”Prijavi svoje vino” izpolni spletni obrazec in dodaj svoj kratek opis in opis kleti oz. podjetja. Časa imaš do 30. oktobra 2020.

Katera vina lahko prijavim?

Na natečaj lahko svoja vina prijaviš v kategoriji rdečih, belih in penečih vin. Več o tem najdeš v razpisu natečaja.

Kako bo potekal izbor?

V vsaki kategoriji bo strokovna komisija izbrala po tri finaliste, zmagovalec posamezne kategorije pa bo postal superfinalist. Izmed treh superfinalistov bo izbran absolutni zmagovalec natečaja in sicer v kombinaciji glasov strokovne komisije in glasu ljudstva.

Kaj mi natečaj prinaša?

Vsi finalisti natečaja se bodo lahko brezplačno predstavili na Vinskem univerzumu, največjem vinskem dogodku za mlade. Lidl Slovenija pa jih bo nagradil z vrednostno kartico v višini 40 EUR.

Vsi trije superfinalisti bodo kot nagrado prejeli Lidlovo vrednostno kartico v višini 200 EUR.

Absolutni zmagovalec natečaja bo prejel naziv »Mladi vinar Slovenije 2020« in bo deležen odkupa dogovorjenih količin, prijavljenih na natečaj, ter enoletne umestitve zmagovalnega vina v trgovine Lidla Slovenija.

Prijavi se na natečaj Mladi vinar Slovenije 2020 in postani naša nova vinarska zvezda!

Prijavi sePrijavi se