Natečaj

Natečaj

Kaj je natečaj Mladi vinar Slovenije?

Natečaj Mladi vinar Slovenije je nadgradnja natečaja, ki smo ga od leta 2012 poznali pod imenom Lidlov mladi vinar. Namenjen je mladim vinarjem, ki želijo s svojimi vini prodreti na slovenski trg in negovati slovensko vinarsko in vinogradništvo tradicijo. Tokrat se predstavlja v novi obliki, kot tekmovalni del dogodka Vinski univerzum, ki ga pripravlja organizator natečaja Radostne prireditve. Partner projekta pa je že vsa ta leta Lidl Slovenija.

Kdaj natečaj poteka?

Natečaj za mlade vinarje bo potekal od 14. septembra 2022, ko se bodo odprle prijave, do 21. decembra 2022, ko bomo razglasili absolutnega zmagovalca na dogodku Vinski univerzum. Mladi vinarji se bodo s sodelovanjem na natečaju potegovali za lepe nagrade v obliki poslovnih priložnosti, saj bodo lahko svoje vino predstavili kupcem v trgovinah Lidl Slovenija po vseh Sloveniji.

Komu je natečaj namenjen?

Namenjen je mladim od 18 do 35 let, ki imajo že nekaj izkušenj na področju pridelave vina.

Kako se prijavim?

Prijave na natečaj potekajo med 14. septembrom in 31. oktobrom 2022. Sodelovanje je preprosto: pod rubriko ”Prijavi svoje vino” izpolni spletni obrazec in dodaj svoj kratek opis in opis kleti oz. podjetja.

Katera vina lahko prijavim?

Na natečaj lahko svoja vina prijaviš v kar petih kategorijah:

  • peneče vino – letnik ni določen
  • mirno belo vino (suho) – letniki 2019, 2020, 2021
  • belo vino z ostankom sladkorja (izključena so vina posebne kakovosti – predikati) – letniki 2019, 2020, 2021
  • rose vino – letniki 2019, 2020, 2021
  • mirno rdeče vino (suho in polsuho) – letniki 2019, 2020, 2021

Kako bo potekal izbor?

V vsaki kategoriji bo strokovna komisija izbrala po tri finaliste, zmagovalec posamezne kategorije pa bo postal superfinalist. Izmed petih superfinalistov bo izbran absolutni zmagovalec natečaja in sicer na podlagi glasov strokovne komisije.

Kaj mi natečaj prinaša?

Vsak finalist bo prejel Lidlovo vrednostno kartico v višini 40 EUR, vsi superfinalisti pa bodo prejeli Lidlovo vrednostno kartico v višini 200 EUR. Vsi finalisti bodo imeli tudi možnost brezplačne udeležbe na posebnem promocijskem dogodku Mladi vinar Slovenije« v organizaciji portala O vinu. Vsi superfinalisti bodo prav tako imeli brezplačen nastop na festivalu Vinski univerzum, organizatorji natečaja pa so za njih pripravili tudi skupno delavnico javnega nastopanja.

Absolutni zmagovalec natečaja bo prejel naziv »Mladi vinar Slovenije 2022« in bo deležen odkupa dogovorjenih količin, prijavljenih na natečaj ter enoletne umestitve v trgovine Lidla Slovenija.

Prijavi se na natečaj Mladi vinar Slovenije 2022 in postani naša nova vinarska zvezda!

Ste stari 18 let ali več?
Da
Ne

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih
pijačah, zato je vstop dovoljen samo
polnoletnim osebam.