Najboljši je izbran.

Najboljši je izbran.

Minilo je že kar nekaj časa od našega zadnjega prispevka. Od takrat pa se je marsikaj zgodilo.

Takoj po fermentaciji smo opravili zračni pretok, sledilo je dodajanje žvepla, bentonita, metavinske kisline,… Skratka opravili smo nekaj manjših enoloških posegov, ki so pripeljali do tega, da se lahko danes pohvalimo z našo najžlahtnejšo vinsko kapljico.

Pa tudi naše možgančke nismo pustili prav nič počivat. Ideje kar švigajo po naših malih možgančkih in zgodba o vinu se živahno piše. Da je vse popolno kot mora bit, nam družbo seveda dela naše mlado vino.

Današnji dan pa je bil za nas in za našo mlado zvezdo prav poseben. V degustacijski sobi naše univerze smo priredili manjšo degustacijo, katere se je poleg nas udeležilo še nekaj drugih vinskih strokovnjakov iz naše univerze. Namen je bil izmed vseh vzorcev zelena, ki smo jih pridelali, izbrati tistega, ki bistveno pozitivno odstopa od ostalih vzorcev. Nevedoč v katerem kozarcu je kateri vzorec smo zbrano okušali in vonjali.

DSC_7509

In…. Imamo ga! Rezultati so bili presenetljivi, ko smo odkrili favorita. Vas zanima kateri vzorec nas bo zastopal na festivalu v Ljubljani? Ne bomo vam izdali kar tako ;) obiščite nas naslednji mesec v Ljubljani in se kar sami prepričajte.

DEGUSTACIJA
Ena s favoritom.

 

KOZARČKI
Poleg tega, da so naš čakale še laboratorijske vaje iz biokemije in ostala popoldanska predavanja, pa se je naše degustiranje nekoliko zavleklo. Rezultat je lepo viden….

 

 

 

Comments are closed.
Ste stari 18 let ali več?
Da
Ne

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih
pijačah, zato je vstop dovoljen samo
polnoletnim osebam.