Mošt, kostanji, dobra družba, …

Mošt, kostanji, dobra družba, …

… brez tega ne gre na lep jesenski večer! Kostanje naberemo v bližnjih gozdovih, za dobro družbo pokličemo prijatelje, kje pa dobimo dober mošt?

Sedaj že obran vinograd Sauvignona
Sedaj že obran vinograd Sauvignona

Pri nas seveda! Pridite na Meranovo in Grofje Meranski vam bomo z veseljem postregli z našim moštom Sauvignona, medtem, ko boste uživali ob pogledu na toti naš Maribor.

Čudovit pogled iz Meranovega na Maribor
Čudovit pogled iz Meranovega na Maribor

Trenutno smo približno na polovici fermentacije, kar pomeni, da je še v moštu približno polovica nepovretega sladkorja, nekaj odstotkov pa je tudi alkohola. Naš mošt vas bo očaral s svojo sadno aromo, nežnimi mehurčki, ki so posledica še prisotnega vretja in svetlo rumeno barvo, ki je že skoraj bela.

Vinski mošt Sauvignona
Vinski mošt Sauvignona

 

Ker je fermentacija eden ključnih procesov pridelave vina, smo Grofje Meranski sedaj še posebej aktivni na Meranovem. Skoraj vsak dan pridno izvajamo meritve sladkorja, kontroliramo temperaturo mošta in spremljamo potek fermentacije. Naš Sauvignon je tako “predsedniško” oskrbljen in deležen posebne pozornosti.

Trta v svojih jesenskih barvah
Trta v svojih jesenskih barvah

V kolikor se ne boste imeli “kam za dat”, le pridite na Meranovo, kjer vas bomo Grofje Meranski z veseljem počastili s kozarcem našega tekmovalnega Sauvignona, v kolikor pa ne, nas pa spremljajte še naprej preko našega bloga. Se vidimo, se beremo, se čujemo!

 

Bogdaj!

Comments are closed.
Ste stari 18 let ali več?
Da
Ne

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih
pijačah, zato je vstop dovoljen samo
polnoletnim osebam.