Mladi vinar 2013-18

Mladi vinar 2013-18

Projekt Lidlov mladi vinar poteka od leta 2013. Do leta 2017 smo nadebudne mlade vinarje izbirali med ekipami s slovenskih fakultet. V letu 2017 smo natečaj nadgradili in poleg študentske ekipe k sodelovanju povabili mlade vinarje, ki že pridelujejo svoje vino. Najboljša vina slovenskih mladih vinarjev smo predstavili tudi v Lidlovih trgovinah po vseh Sloveniji.

Mladi vinar 2018

V letu 2018 so na natečaju sodelovale tri ekipe: Zelenci, Levant in Vinogradniki 2018. S klikom na imena skupin lahko preberete njihove dnevniške zapiske, nekaj naključnih fotoutrinkov pa si oglejte v spodnji galeriji.

Med perspektivnimi mladi vinarji pa so se med finaliste uvrstili Peter Gönc iz Gönc Winery s sivim pinotom, Jakob Bizjak iz Domačije Bizjak s cabernet sauvignonom ter  mlada vinarka Špela Štokelj iz Posestva Štokelj z vinom pinela in Martin Erzetič (Čarga 1767) z vinom merlot. Martin Erzetič je postal tudi absolutni zmagovalec natečaja.

Mladi vinar 2017

V študentskem delu natečaja Lidlov mladi vinar 2017 je sodelovala ekipa Lanthierijeva burja iz Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Novi Gorici. Poglejte njihovo predstavitev ali preberite dnevniške zapiske.

V letu 2017 smo prvič izbirali tudi perspektivne mlade slovenske vinarje, ki že pridelujejo svoje vino. Med skoraj 50 prijavljenimi vinarji je zmagovalec natečaja postal Jernej Žorž iz vinske kleti Žorž. Več o zmagovalcu in finalistih preberite tukaj.

Mladi vinar 2016

Leta 2016 je na natečaju sodelovalo šest ekip, in sicer iz Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru, Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani in Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Novi Gorici. Naziv zmagovalcev so si prislužili študentje ekipe Kaplja do roba, ki je pridelala vino sorte rebula. Člane strokovne komisije je prav ta ekipa prepričala s kakovostjo in predanim delom pri pridelavi vina ter s pravo mero kreativnosti in inovativnosti pri pripravi svoje vinarske zgodbe.

Dnevniški zapisi ekip

Mladi vinar 2015

V letu 2015 je med štirimi sodelujočimi ekipami iz Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru, Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani in Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Novi Gorici slavila ekipa Lanthierijeve zvezde iz Vipave. Ekipa je pridelala vino sorte zelen, med vsemi ekipami pa so pokazali največ skrbnosti in kakovosti pri pridelavi mladega vina ter izbrali najbolj učinkovite trženske in komunikacijske prijeme pri zgodbi o vinu.

Dnevniški zapisi ekip

Mladi vinar 2014

V tekmovalnem delu natečaja Lidlov mladi vinar sta se pomerili dve ekipi Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru, z raziskovlanim delom pa so se jim prvič pridružili študenti Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Novi Gorici. Zmagovalka natečaja je postala ekipa Nadvojvoda, ki je pridelala mlado vino sauvignon, ekipa iz Vipave se je preizkušala v alternativnih tehnologijah pridelave vine na domačih primorskih sortah vina.

Dnevniški zapisi ekip

Mladi vinar 2013

V prvem letu natečaja so sodelovale tri ekipe Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru. Nadele so si ime Nadvojvoda, Mladi princ in Grofje Meranski. Lento najboljših je prejela ekipa Grofje Meranski.

Dnevniški zapiski ekip