Misija »zelena trgatev« opravljena!

Misija »zelena trgatev« opravljena!

Bilo je nekega toplega poletnega jutra, dne 6.8.2015, ko smo se Lanthierijeve zvezde energično podale v vinograd. Ja, odšli smo točno tam, kjer se naš Zelen vestno nagiba k soncu in že pridno zori ter pridobiva svoje prve odtenke rumenkaste barve in prve miligramčke sladkorja.

Letos je ugodno vreme tudi naše zveste prijateljice trte bogato obdarilo. Grozdja je bilo toooooliko, da ga je bilo ponekod celo prekomerno. Zato smo se zvezdice sklepno odločile, da je čas za akcijo! Pridno smo poprijeli za škarje in… redčenje grozdja se je pričelo! Cik – cak – cik – cak – cik so švigale naše škarje in grozdi so živahno padali na tla.

Tako smo naše trte razbremenili; zredčili smo količino pridelka na trto in s tem omogočili obstoječim grozdom lažje in boljše razvijanje in kasneje boljšo kvaliteto pridelka. Prej skriti grozdi so sedaj pokukali na plan. Dobili so več svetlobe in zračnosti. Tisti manj kvalitetni in slabo razviti ter tisti, ki so ovirali razvoj drugih, so bili odstranjeni. Poleg tega smo odstranili tudi tiste, ki so se nahajali na preveč šibkih mladikah.

Grozdje, katerega bomo uporabili za pridelavo svojega vina, se sedaj veselo nastavlja še zadnjim sončnim žarkom pred trgatvijo :)

 

1

2

 

3

Image-13

 

Se slišimo kmalu! ;)

Comments are closed.
Ste stari 18 let ali več?
Da
Ne

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih
pijačah, zato je vstop dovoljen samo
polnoletnim osebam.