Meranski vinarji

Meranski vinarji

Našo ekipo sestavljajmo štirje študenti programa Vinogradništvo vinarstvo in sadjarstvo na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze Maribor. Skupaj bomo pripravili mlado vino ki vas bo popeljalo na sončne lege Merana kjer je dozorevalo grozdje.

Jernej Goričan
Sem študent drugega letnika vinogradništva vinarstva in sadjarstva na fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede univerze v Mariboru. Prihajam iz Gabernika pri Zgornji Polskavi. Doma se ukvarjamo z gostinstvom, vinogradništvom ter živinorejo. Obdelujemo dva in pol hektarja vinogradov katere večinski delež predstavlja sorta rumeni muškat. Pridelujemo pa tudi sorte laški rizling, chardonnay in renski rizling. Naša vina lahko poskusite v naši gostilni Turizem na posestvu Goričan kjer vam bomo prav tako postregli z ostalimi dobrotami ki smo jih pridelali sami.

Iris Vidovič
Stara sem 25let in prihajam iz Maribora.V prostem času rada zahajam v naravo in se družim z prijatelji. Najrajši pa preživljam dneve z partnerjem in otrokom. Doma imam le nekaj trsov za lastno rabo, imamo pa tudi podjetje, ki se ukvarja z prodajo fitofarmacevtskih sredstev in enologijo.

Primož Vrdinek
Sem Primož, star sem 22 let in prihajam iz meje med občino Pesnica in Kungota ki sta obe znani vinrodni območji. Ker me vinogradništvo zanima sem se vpisal na Biotehniško šolo maribor in pozneje na Fakulteto za kmetjistvo in bijosistemske vede Maribor smer Vinogradništvo vinarstvo in sadjarstvo.

Neža Slovša
Sem Neža, prihajam iz vinorodnega okoliša Kras. Na domači kmetiji obdelujemo 2ha vinogradov na katerih rastejo trte sorte refošk. Pred šestimi leti sem se odločila, da si želim postati vinogradnica, tako sem se vpisala na Biotehniško srednjo šolo Šempeter pri gorici, sedaj pa obiskujem smer Vinogradništvo na mariborski Univerzi.

Comments are closed.
Ste stari 18 let ali več?
Da
Ne

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih
pijačah, zato je vstop dovoljen samo
polnoletnim osebam.