Malo dela in obilo zabave

Malo dela in obilo zabave

“Otrokom sladko grozdje da,
možem pa dobro vino,
za vsakega veselja ima,
zato jo vsi častimo.”

(narodna)

Naš prečudovit vinograd
Naš prečudovit vinograd

Medtem ko so nekateri člani ekipe uživali na zasluženem dopustu, sta se dekleti v petek, 22. 7. 2016, odpeljali proti Novi Gorici. V jutranjih urah sta prispeli v Kromberk, kjer se nahaja vinograd, ki je v lasti Biotehniške fakultete.

Vinograd še z drugega zornega kota
Vinograd še z drugega zornega kota

Trta malo je nege potrebovala, da nam dobro vince lahko bo dala. Nataknili sta si vrtnarske rokavice in si nadeli slamnike na glavo, da sonce ju ne bi ožgalo. In nato z delom sta pričeli.
(Tudi malo pesniške “žilice” imamo =D )

Rebula je letos zelo dobro obrodila, zato sta odstranili odvečne grozde iz mladik, da bodo preostali kar se da kakovostni. Okoli grozdov sta odstranili še odvečne liste, da bodo sončni žarki lahko obsijali naše grozdje.

"Trtini dragulji."
“Trtini dragulji.”

Od devetih do dvanajstih sta po vročini urejali naše vinogradniške vrste, takrat pa ju je profesor presenetil s sladoledom. Po krajši pavzi sta bili ponovno pripravljeni na delo. Uredili sta še zadnjo vrsto ter se okrog 13:30 počasi odpravili nazaj proti Vrhniki.

Pred trgatvijo nas čaka vsaj še en obisk vinograda, do takrat pa bomo predelali še nekaj literature, da izpopolnimo svoje znanje na temo vinogradništva in vinarstva.

Lepi sončni in zelo vroči pozdravi :)

Ekipa OSMINKA ∞

Preberite naše objave …

Comments are closed.
Ste stari 18 let ali več?
Da
Ne

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih
pijačah, zato je vstop dovoljen samo
polnoletnim osebam.