Lidlov mladi vinar 2019 je Martin Erzetič, zmagovalna ekipa pa Fuzija rosé

Lidlov mladi vinar 2019 je Martin Erzetič, zmagovalna ekipa pa Fuzija rosé

Lidl Slovenija in Radostne prireditve sta zaključila že sedmi natečaj Lidlov mladi vinar, v katerem je sodelovalo 34 mladih vinark in vinarjev in pet študentskih ekip. Absolutni zmagovalec je po oceni strokovne komisije že drugo leto zapored postal Martin Erzetič (Čarga 1767) z vinom merlot, v študentskem delu natečaja pa je slavila ekipa Fuzija Rosé z Biotehniške fakultete v Ljubljani. Erzetičev merlot in ostala finalna vina mladih vinarjev so že na prodaj v vseh Lidlovih trgovinah po Sloveniji.

Strokovno komisijo, ki je ocenjevala prijavljena vina so sestavljali predstavniki podjetja Lidl Slovenija, Radostnih prireditev in drugih strokovnjakov s področja vinarstva in vinogradništva. Pod vodstvom prof. dr. Tatjane Košmerl so ocenili več kot 50 vzorcev vin in po njihovem mnenju je bila letošnja senzorična kakovost vin na res visoki ravni.

Martin Erzetič je prepričal z merlotom
Izmed šestih finalistov je zmagovalec postal Martin Erzetič, ki prihaja iz družinske kmetije Čarga 1767 iz Goriških Brd in je svojo strast do vinogradništva začrtal že ob koncu kmetijske srednje šole.

»Presenečen in ponosen sem, da je kakovost našega vina ponovno prepričala in očarala ocenjevalce. Prepričan sem, da bodo tudi Lidlovi kupci z veseljem pograbili naš izvrsten merlot in veselim se novih strank.«

Med zmagovalci študentje Biotehniške fakultete Ljubljana
V izdelavi vina in pripravi marketinške zgodbe o njem se je pomerilo pet študentskih ekip, naziv najboljše pa si je priborila ekipa Fuzija Rosé z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, ki je komisijo prepričala tudi z inovativnimi prijemi pri pridelavi vina najboljšo kakovostjo svojega vinskega izdelka. Nagrado za najboljšo vinsko trženjsko zgodbo si je priborila ekipa Utrip vina z iste fakultete. Na natečaju sta sodelovali še ekipi Meranski vinarji in Trije mušketirji z Meranovega s Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru in ekipa NaNOS iz Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Novi Gorici.  

Finalisti natečaja in zmagovalec Martin Erzetič
Meranski vinarji
Trije mušketirji z Meranovega
NaNOS
Utrip vina
Fuzija rose
Martin Erzetič z zmagovalnim merlotom
Comments are closed.
Ste stari 18 let ali več?
Da
Ne

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih
pijačah, zato je vstop dovoljen samo
polnoletnim osebam.