2013

2013

Novembra smo razglasili zmagovalno ekipo mladih vinarjev, ki so v okviru natečaja Lidlov mladi vinar 2013 sami pridelali najboljše vino sauvignon. Z natečajem smo pričeli zadnjo julijsko soboto, ko je nad Meranovim zapel klopotec, končali pa prvo soboto v novembru s tradicionalnim martinovanjem na tem posestvu. Z najboljšim sauvignonom je zmagala ekipa Grofje Meranski. Zmagovalci bodo za nagrado prejeli brezplačno strokovno ekskurzijo, ki bo pod okriljem fakultete organizirana spomladi 2014.

Pred skoraj 200 leti je nad Limbušem, na obronkih Pohorja, nadvojvoda Janez, vnuk Marije Terezije, našel svoji ljubezni – Štajersko in Štajerko, ter tam postavil prvo vinogradniško šolo v tistih koncih. Zdaj posestvo Meranovo, kot ga je poimenoval, že leta vodi Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru; prideluje odlična vina, ki jih Lidl ponuja na svojih policah, ter na posestvu vzgaja mladi rod pridelovalcev vina.

Lidlov mladi vinar 2013

Poleti smo skupaj s fakulteto ob natečajem, s katerim smo želeli spodbuditi študente omenjene mariborske fakultete, da se preizkusijo v pridelavi lastnega vina ter tako še dodatno oplemenitijo znanje in pridobijo praktične izkušnje pri delu v vinogradu, pričeli pisati uspešno zgodbo Lidlov mladi vinar.

Dvanajst študentov se je v treh ekipah potegovalo za naslov Lidlov mladi vinar z negovanjem vina sorte sauvignon. Ekipe so si nadele imena Nadvojvoda, Grofje Meranski in Mladi princ. Fakulteta je tekmovalnim ekipam določila del vinograda, tako da so imele vse tri ekipe enake geografske pogoje, vse ostalo pa je bilo odvisno od njihovega znanja in vinarskih spretnosti.

Sodelujoče ekipe

»Lidlov mladi vinar je gotovo eden najbolj navdušujočih projektov, ki smo se jih kadar koli lotili v družbi Lidl Slovenija. Ob tem lahko brez kakršnih koli pomislekov rečem, da je bilo sodelovanje s Fakulteto za kmetijstvo in biosistemske vede več kot uspešno. Največja pohvala pa prav gotovo gre študentom, mladim vinarjem, ki so z neverjetno požrtvovalnostjo in pripravljenostjo po pridobivanju novih znanj poskrbeli, da je ta čudovit košček naše dežele spoznala vsa Slovenija,« je ob razglasitvi najboljše ekipe mladih vinarjev povedal Gregor Kosi, generalni direktor Lidla Slovenija.

PREBERITE SI JAVLJANJA EKIP Z NATEČAJA 2013 >>