Kvasovke in Osminka v delovanju

Kvasovke in Osminka v delovanju

“To sladko, zlato vince,
je zbralo bratce nas,
veselo si zapojmo
zdravice zdaj naglas!”

(narodna pesem)

Že nekaj časa je minilo od naše zadnje objave, zato Vam danes pišemo, da Vas obvestimo o tem kaj trenutno počnemo in kaj se dogaja z našim bodočim “vinčkom” – še bolj natančno, kaj se dogaja z našimi kvasovkami.

Vsi člani ekipe nadobudno spremljamo kako se naš mošt spreminja v vino in hkrati skrbimo za kvasovke v njem. Kot smo omenili že v prejšnji objavi, kvasovke za delovanje potrebujejo ustrezna hranila v pravih količinah. Le ta smo jim priskrbeli in sedaj opazujemo kako se še zadnje molekule sladkorja spreminjajo v alkohol in ogljikov dioksid. Še čisto malo in bomo lahko poskusili naš končni pridelek. Za potrditev, da smo na pravi poti pa sproti v laboratoriju izvedemo kakšno analizo.

ekipa
Ob kavici planiramo vsak naš korak, si porazdelimo delo in se tudi poveselimo.

Niso pa samo kvasovke tiste, ki imajo še nekaj dela; tudi mi se trudimo in se posvečamo naši zgodbi, oblikovanju etiket ter izbiri primerne buteljke za naše vino. Velikokrat se dobimo kar v prostorih fakultete in ob preverjanju fermentorjev rečemo kakšno besedo, ali pa se dogovorimo za druženje ob dobri kavici, kjer si izmenjamo nove ideje, ki nam neprestano “šibajo” po glavi. Idej je toliko, da smo se z nekaj kompromisi uspeli uskladiti ter oblikovati tisto pravo, nad katero smo vsi navdušeni. Sedaj kujemo našo zgodbo do potankosti, da bo takšna kakršna mora biti in da jo bomo z veseljem predstavili vsakemu. Komaj že čakamo, da Vam predstavimo naše cilje in zamisli.

Do takrat pa en prisrčen pozdrav!

Ekipa OSMINKA ∞

P.S. Sledite nam lahko tudi preko Facebook-a. Najdete nas na spodnji povezavi:
https://www.facebook.com/osminka8/

Comments are closed.
Ste stari 18 let ali več?
Da
Ne

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih
pijačah, zato je vstop dovoljen samo
polnoletnim osebam.