KRONCA!

KRONCA!

Minilo je že kar nekaj časa, mi pa smo med tem pridno delali in ustvarjali. Prišli smo do zaključka pridelave našega vina, zdaj je naša naloga le še vino predstaviti vam, naši širši javnosti. Končno vam lahko predstavimo … »Kronco«!

Kronca je vino iz bele sorte grozdja ‘Kraljevina’. Precej težka naloga je bilo izbrati ime, ki bi najbolj ustrezalo našem vinu in po dolgem premišljevanju nam je na koncu vseeno najbolj pri srcu ostala prav ta, ena in edina Kronca. Zakaj ravno tako ime, ker je krona sopomenka besede kraljevina, beseda je simbol nečesa posebnega, unikatnega in nekaj kar je cenjeno, tako kot mi želimo predstaviti naše vino. Krona, kot jo po navadi poznamo, je zlato rumene barve tako kot samo vino, ki je iz bele sorte in ima značilno barvo. Pomanjševalnica pa iz razloga, ker smo pridelali mlado vino, je lahko z manjšo alkoholno stopnjo in predstavlja nas njene pridelovalce, mlade vinarje.

Na policah trgovin redko katera steklenica vina izstopa, kar se tiče samega videza, ter njene etikete. To smo hoteli spremeniti, želeli smo, da ko kupec stoji pred polno založenimi policami različnih vin, ugleda prav našo. Pred nami je bila zato še ena izmed mnogih zahtevnih nalog, in sicer oblikovati etiketo, ki bo ob enem predstavljala nas in naše vino, ter izstopala. Prav zato smo razmišljali »izven okvirjev« in končno vam jo lahko pokažemo.

Steklenica je prozorna, tako kot se za vsa bela vina spodobi. Kot razvidno celotno steklenico objema krona, z detajli zlato rumene barve, kar ponazarja barvo vina in ime, Kronco. Pod krono so človeške figure, ki predstavljajo nas mlade vinarje, ki smo se odločili stari sorti ‘Kraljevina’ spet povrniti »utrip« in jo povzdigniti v soj žarometov. To, da jo podpirajo tudi ponazarja lahkotnost samega vina. Ravno tri človeške figure pa tudi zato, ker naše grozdje prihaja iz treh vinorodnih dežel, Posavja, Podravja in Primorske. Na drugi strani pa figure predstavljajo tudi našo ciljno skupino, ki ni definirana, zajema prav vse, tako mlade kot tudi »mlade po srcu«.

V naslednji objavi pa še nekaj več o tem, komu je namenjena Kronca in naši predlogi, kako jo uporabiti še drugače kot le »kozarec vina«. Vsi vemo, da vsaka hrana ne paše k vsakem vinu, zato bomo pisali tudi o tem, kaj najbolj paše k naši Kronci. Spremljajte nas tudi na družabnih omrežjih (Instagram in Facebook: utripvina). Kmalu pa se vidimo na vinskem univerzumu, kjer lahko Kronco tudi poskusite! Se vidimo 😊

Do naslednjič,

Utrip vina

Comments are closed.
Ste stari 18 let ali več?
Da
Ne

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih
pijačah, zato je vstop dovoljen samo
polnoletnim osebam.