Klopotčevanje, predaja, veter, ….

Klopotčevanje, predaja, veter, ….

Po odlično opravljenih zelenih delih se počasi začne zorenje grozdja. Kot smo že omenili v prejšnjih objavah smo končno dočakali nekaj sonca, ki je lepo obarvalo jagode ter sladkorno stopnjo kar prisilil v ekstremno rast. Nekaj zanimivega za lačne ptičje oči, ne manjkajo pa tudi jazbeci, srne in … Da nebi imeli preveč nepovabljenih obiskovalcev, na Meranovem vsako leto postavimo klopotec.

ekipa_meranovo
Poziranje!

 

Zraven seveda ne sme manjkati tudi ˝fešta˝, ki vse dogajanje popestri in privabi radovedne oči povabljenih obiskovalcev. Klet Meranovo je v sodelovanju z Lidlom pripravila simbolično predajo vinograda nam nadobudnim mladim vinarjem. Seveda smo mogli, kot je že skoraj tradicionalno, pomagati pri prerezi traku.

simbolna_predaja_vinogradov_ekipi_meranovo
Malo nam je tesno.

Še preden smo postavili klopotec so med prireditvijo razdelili zlata, srebrna in bronasta priznanja okoliškim vinarjem za odlična vrhunska vina, kot se tudi spodobi za enako vrhunske vinarje. Končno pride na vrsto postavitev klopotca. Nekaj nagajanja močnega vetra kljub sončnemu vremenu na Meranoven ni redkost. Takoj ko so sestavili klopotec je le ta tudi zaklopotal.  Nato smo se vrnili k zabavi, katere tempo je narekoval klopotčev ropot. Le temu pa je bilo potrebno nazdravit za bolj tekoče vrtenje.

saso8882-300
Glej ga! … Ja klopotec, ne.

 

Na zdravje!

Comments are closed.
Ste stari 18 let ali več?
Da
Ne

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih
pijačah, zato je vstop dovoljen samo
polnoletnim osebam.