KDO SMO MI?

KDO SMO MI?

″Vesela jesen prišla je,
za njo pa zima bliža se,
pridelke si pospravimo,
ki lepo obrodili so.

(neznan avtor)

Pozdravljeni.

Prišel je september, s tem pa čas za vrnitev osnovnošolcev in dijakov v šolske klopi, za nas pa čas, ko se Vam predstavimo. Kdo bo v naslednjem tednu opravil trgatev, kdo bo iz zlatih jagod iztisnil največ kar se da, kdo se bo trudil, da bo vino ekipe Osminka najboljše in kdo bo užival pri vseh teh opravilih… Torej, dovolite nam da se predstavimo.

Našo ekipo sestavlja sedem nadebudnih študentov Biotehniške fakultete in sicer štiri dekleta in trije fantje:

Ime in priimek: Leja Prezelj

Fakulteta, smer : Biotehniška fakulteta, Živilstvo in prehrana

Poleg študija in službe, se v prostem času ukvarjam s športom. Poleti rolam in preživljam čas v naravi, pozimi pa obiskujem aerobiko in fitnes. Rada tudi kuham – ozimnica je že pripravljena, tam se najdejo slivovi cmoki, litri domače marmelade, razna sušena zelišča, svoje mesto v njej pa bodo kmalu našle še polnjene paprike. Proste večere najraje preživljam v dobri družbi, občasno ob kozarcu vina za zdravje in dobro voljo. Trenutno mi dosti časa vzame natečaj Lidlov mladi vinar, ki mi je v neizmerno veselje, ker mi predstavlja izziv in možnost, da se naučim nekaj novega. Moja skrita želja je, da po končanem magistrskem študiju Živilstva dobim delo na področju vinarstva.

Leja Prezelj
    Leja Prezelj

Ime in priimek: Dejan Vozlič

Fakulteta, smer : Biotehniška fakulteta, Živilstvo in prehrana

Prihajam iz vasice blizu Celja. Svoje dni/noči rad preživljam aktivno. Kot velja za večino, se tudi moji prijatelji ne branijo rujne kapljice ob druženju. Zato še dobro, da se na domači kmetiji ukvarjamo poleg ostalih dejavnosti, tudi s pridelavo (odličnih) vin. Svojo ljubezen do vinarstva rad vsako leto nadgradim s kakšno novostjo pri pridelavi domačega vina. Tako sem se nazadnje lotil peničarstva, kar pa mi po besedah tistih, ki so mojo penino poskusili, gre kar dobro od rok. Upam da mi bo uspelo svoje znanje prenesti tudi v natečaj Lidlov mladi vinar in pridelati skupaj s svojo ekipo dobro vino.

dav
                                    Dejan Vozlič

Ime in priimek: Helena Gutnik

Fakulteta, smer: Biotehniška fakulteta, Živilstvo in prehrana ter obiskuje tudi študij na fakulteti Alma Mater Evropea – ECM, Fizioterapija

Živim blizu vrhniškega hriba Planina (kamor se tudi trudim, da redno zahajam s svojo psičko Bino). Svojo otroško oziroma mladinsko adrenalinsko strast s skakanjem po zraku in plesanjem Akrobatskega rock’n’rolla sem preusmerila v pridobivanje novih znanj na področju medicine. Sedaj odkrivam teoretične razsežnosti človeškega telesa in se učim pomagati ljudem, da jim preženem bolečine in jim hitro povrnem izgubljene funkcije, da lahko ponovno uživajo v svojih vsakdanjih opravilih in hobijih. Posebne dneve pa z veseljem začinim s kozarčkom okusnega vina ob kosilu, večerji ali pa ob druženju s prijatelji.

Helena Gutnik
                                                       Helena Gutnik

Ime in priimek: Kim Stare

Fakulteta: Biotehniška fakulteta, živilstvo in prehrana

Sem aktivno dekle, neprestano v gibanju, ki ljubi poletje, morje in tople večere. Vsakodnevno sem v stiku z novimi izzivi in preizkušnjami, strah mi ne predstavlja ovire in vsega se lotim z veseljem. Tako sem se tudi znašla v Lidlovem natečaju Mladi Vinar. Preteklih dvanajst let je bil rokomet sestavni del mojega življenja, sedaj pa sem se posvetila vadbam Les Mills, fitnesu ter teku po gozdnih poteh Škofje Loke. Pri športu uživam, se sprostim in pozabim na vse. Ob zasedenem urniku z delom, športom, študijem in drugim aktivnostmi mi ostane le malo časa. Ta čas posvetim prijateljem in družini, ki mi pomenijo največ, pa naj bo to ob slastni večerji ali odličnem kozarčku belega vina. Ko pa potrebujem čas samo zase, se zatečem na sprehod v naravo k bližnji reki Sori ali pa preberem kakšno odlično knjigo, ki jo kar “pojem” v enem samem večeru.

Kim Stare
                                                        Kim Stare

Ime in priimek: Ana Pagon

Fakulteta: Biotehniška fakulteta, živilstvo in prehrana

Prihajam iz Škofje Loke, a kljub gorenjskim koreninam me pot pogosto vodi v vinorodne dežele doma in v tujini. Rada potujem, ustvarjam, sem v naravi. Veselim se prihajajoče trgatve in izkušenj, ki si jih bom tekom projekta nabrala. Veseli pa me tudi delo z ostalimi člani naše ekipe, saj s svojo nehomogenostjo ustvarimo odlično delovno vzdušje.

Ana Pagon
                           Ana Pagon

Ime in priimek: Filip Baričević

Fakulteta: Biotehniška fakulteta, živilstvo in prehrana

Prihajam iz Hrvaške, natančneje iz Matulj. V prostem času se ukvarjam s fotografijo, igranjem kitare in klavirja. Zelo rad tudi kolesarim in smučam. Poleg umetnosti in športa, sem tudi velik ljubitelj dobre hrane in seveda dobrega vina, saj sem mnenja, da hrana ne služi samo temu, da nam napolni želodčke, ampak je nekaj več. Ljubezen do vina pa izvira iz moje družine, kjer že dolgo časa pridelujemo vino. Po prihodu na fakulteto se je ta ljubezen le še stopnjevala. Zelo, zelo rad obiskujem festivale vin, kjer lahko spoznam ljudi z enako močno strastjo do vina, poskusim svet različnih okusov ter se naučim marsikaj zanimivega.

Filip Baričević
                               Filip Baričević

Ime in priimek: Jan Mehak

Fakulteta, smer: Biotehniška fakulteta, Kmetijstvo-zootehnika

Prihajam iz Dolenjske, natančneje iz manjše vasice Gorenje Dole, ki leži pod vznožjem vinske gorice Telče. Prihajam iz kmetije, na kateri se ukvarjamo z govedorejo, kunčjerejo, konjerejo, prašičerejo in perutninarstvom. Poleg tega obdelujemo še 1 ha velik vinograd, ki je v lasti naše družine že več kot 50 let. Svoj prosti čas rad preživljam v naravi, najraje na konjskem hrbtu, od kjer je razgled najlepši. Ob večerih najraje igram tarok in s prijatelji uživam ob dobri kapljici.

Jan Mehak
                                         Jan Mehak                                                                                 

To smo mi, sedaj že v jasni sliki, takrat, ko nismo v šolskih klopeh, ko smo, kar smo, predvsem pa smo dobri ljudje in super prijatelji.

To smo mi :)
                                                    To smo mi :)

Sedaj pa gremo pripraviti načrt, kako pridelati zlate kapljice rebule, se vidimo, slišimo oziroma beremo po trgatvi, do takrat pa uživajte!

Ekipa OSMINKA ∞

Comments are closed.
Ste stari 18 let ali več?
Da
Ne

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih
pijačah, zato je vstop dovoljen samo
polnoletnim osebam.