Kdo bo Lidlov mladi vinar 2014?

Kdo bo Lidlov mladi vinar 2014?

Letošnji natečaj Lidlov mladi vinar je tik pred koncem. Študentje so zaključili z nego vina in čakajo na rezultate svojega dela. Ekipi Nadvojvoda in Mladi princ, ki ju sestavljajo študenti Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru, se potegujeta za laskavi naslov najboljšega mladega vinarja. Z raziskovalnim delom so se natečaju letos pridružili še študenti Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Novi Gorici.

Del ekip študentov mariborske Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede
Del ekip študentov mariborske Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede

 

Zmagovalci natečaja Lidlov mladi vinar bodo znani na otvoritvi 17. Slovenskega festivala vin, ki bo potekala 20. novembra 2014, v Grand hotelu Union v Ljubljani ob 15.00 uri.

Sodelujoči študentje bodo na vsa vina, ki so nastali v okviru natečaja Lidlov mladi vinar, na festivalu tudi predstavili obiskovalcem. S tem se bodo ob pomoči mentorjev preizkusili tudi v komunikacijskih veščinah ob predstavitvi vin, ki so na tem področju prav tako zelo pomembne.

Trije študenti vipavske Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Novi Gorici je v natečaju sodelovalo raziskovalno.
Trije študenti vipavske Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Novi Gorici je v natečaju sodelovalo raziskovalno.

Strokovni posvet o prihodnosti mladih vinarjev

Po razglasitvi najboljših mladih vinarjev bo ob 16.00 uri sledil strokovni posvet na temo mladih vinarjev in njihove prihodnosti v vinarstvu. Na njem bodo gostje iz izobraževalnih ustanov in mladi vinarji, ki že imajo praktične izkušnje v vinarskem poslu, spregovorili o njihovem pogledu in izkušnjah o poklicu vinarja. Ključni namen strokovnega posveta je združiti perspektive iz različnih področij, ki so vključeni v proces izobraževanja mladih vinarjev in njihovo nadaljnjo poslovno pot.

Letos že 17. Slovenski festival vin

Slovenski festival vin sledi svojemu poslanstvu širjenja kulture pitja vina in ustvarjanju novih poslovnih priložnosti ter prijateljskih vezi. Na letošnjem festivalu se bo v Grand hotelu Union predstavilo 90 vinarjev, obiskovalci pa bodo lahko poskusili več kot 300 slovenskih in nekaterih tujih vin. Festival vsako leto obiščejo gostinci, odgovorni v restavracijah in hotelih, poslovneži, novinarji, trgovci, lastniki vinotek, vinogradniki in vinarji, sommelierji, enologi, člani društev vinogradnikov in vinarjev, člani vinskih bratovščin in drugih (vinskih) združenj, vitezi vina, vinske kraljice in ostali ljubitelji vina.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ste stari 18 let ali več?
Da
Ne

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih
pijačah, zato je vstop dovoljen samo
polnoletnim osebam.