Kaplja do roba

Kaplja do roba

Kot je vsakemu poznavalcu in ljubitelju vin že dobro znano, je vino samo po sebi po kemični sestavi eno izmed bolj kompleksnih pijač in da vsako novo spoznanje, v nas vzbudi željo po še dodatnem odkrivanju procesov, ki se v njem vršijo, še posebno takrat, ko po tvojem grlu drsi še zadnja kaplja odličnega vina, ki ste si ga s prijatelji privoščili po zasluženem delu. Ja, sedaj si lahko oddahneš, saj si pravkar prebral neznansko dolg stavek. Pa vendar s temi besedami najlažje zajamemo bistvo naše skupine.

Z dopusta direktno med trte

Smo skupina sedmih študentov, katere kemična sestava (ne pozabi našega imena skupine) je podobna pestrosti vina, a nas kljub temu močno povezuje ena sama želja: odkrivanje globine življenja vina. Počasi preberi še enkrat. Za začetek pa predlagamo, da izveš nekaj kratkega o vsakem posamezniku posebej in si zraven privoščiš tebi ljubo osvežilno pijačo. Si pripravljen?

Andi
Andi

Sem Andi Špacapan. Prihajam iz Primorske, natančneje iz okolice Nove Gorice. Izobražujem se na Biotehniški Fakulteti v Ljubljani, smer agronomija. Na natečaj Lidlov mladi vinar sem se prijavil, ker je to zame nova izkušnja in želim pridobiti nove izkušnje v vinogradništvu in vinarstvu. Od vin imam najraje sveža mlada vina in rozeje, ki imajo poudarjeno aromo.

Maša
Maša

Sem Maša Zalar. Prihajam iz Iške vasi, študentka na Biotehniški fakulteti, smer agronomija. Poleg mnogo drugih stvari imam seveda rada tudi vino. Najljubša so mi polsuha bela vina in pa peneča vina, ki mi osvežijo poletne dni. Na natečaj Lidlov mladi vinar sem se prijavila, ker je to zame nek nov izziv in nova izkušnja, v kateri že sedaj uživam. Zelo me zanima pridelava grozdja in vina, o čemer verjamem, da se bom v tej izkušnji še veliko naučila.

Sašo
Sašo

Sem Sašo Rupnik, študent živilstva in prehrane na Biotehniški fakulteti. Prihajam iz Logatca. Na notranjskem z vinogradništvom in vinarstvom nimamo velikega opravka, vendar pa sta me področji tekom študija močno pritegnili in si tako želim svoje znanje še bolj poglobiti. Od natečaja pričakujem neko novo izkušnjo, nova poznanstva in pridobljena znanja. Najraje pijem vina v dobri družbi, če pa lahko izbiram, pa imam najraje suha, rdeča, barikirana vina.

Polona
Polona

Sem Polona Srik, študentka agronomije na Biotehniški fakulteti. Prihajam iz vinorodnega okoliša Goriška Brda, zato se z vinogradništvom srečujem že od malih nog. Rada imam predvsem sveža, bela vina, ki jih zaradi svoje lahkosti lahko ponudimo pri različnih jedeh, in penine. Natečaj Lidlov mladi vinar predstavlja zame neko novo izkušnjo in priložnost za pridobitev novega znanja na tem področju.

SKORAJ SI ŽE PRI KONCU!

Sara
Sara

Sem Sara Stadler in prihajam iz Bistrice ob Sotli. Sem ponosna študentka agronomije na Biotehniški fakulteti v Ljubljani. Vinogradništvo in vinarstvo me že od nekdaj zanima in zato sem se tudi prijavila na natečaj Lidlov mladi vinar. Rada pijem vrhunska vina v dobri družbi, najbolj pri srcu pa sta mi Renski rizling in Modri pinot.

Žan
Žan

Sem Žan Bric, študent agronomije na Biotehniški fakulteti. Prihajam iz Vogrskega. Za natečaj Lidlov mladi vinar sem se odločil, ker imamo doma vinogradniško kmetijo in bom s tem nadgradil svoje znanje. Rad imam sveža suha bela vina in rdeča katera so polna na telesu.

Veronika
Veronika

Sem Veronika Frelih in prihajam iz Šentruperta na Dolenjskem, prav tako študentka agronomije na Biotehniški fakulteti v Ljubljani.  Za natečaj sem se odločila prav zaradi njegove ideje spodbujanja mladih na področju vinogradništva in vinarstva, ter njihovega medsebojnega sodelovanja, pridobivanja kompetenc in tudi soočanja s trgom. Ob lepo zaključenem dnevu, pa si rada privoščim polsuho ali suho penino, ne bi pa se upirala polnemu telesu, suhega rdečega vina.

Tako pa smo tudi želeli zaključiti tvoj uvod v petkov večer, saj se je vsebina tvojega kozarca do sedaj verjetno že segrela ali pa si tik pred tem, da si privoščiš še enega in se podružiš s prijatelji.

Obilo lepega, vse do prihodnjič!

 

Poglejte, kako nam gre

Ste stari 18 let ali več?
Da
Ne

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih
pijačah, zato je vstop dovoljen samo
polnoletnim osebam.