Kako to delajo veliki (P&F Wineries)

Kako to delajo veliki (P&F Wineries)

Včeraj smo končno dočakali izlet pod vodstvom podjetja Lidl Slovenija d.o.o. v vinsko klet Jeruzalem Ormož. Že zjutraj smo se odpravili proti Ormožu, kjer nas je v zidanici Malek pričakal vodja vinogradništva Robert Jambriško. Jutro smo začeli s kozarcem penine, potem pa nas je seznanili z osnovami vinogradništva in potekom dela tako v vinogradih kot v kleti.

page1

Nato smo se odpravili proti glavni kleti, kjer nam je enolog P & F Wineries Rok Jamnik natančno predstavil potek dela v kleti. Ogledali smo si prevzemno mesto grozdja, stiskalnice in nato še vinsko klet. Seveda tudi tokrat ni šlo brez degustacije mladih vin in mošta. Poskusili smo tako mlada vina, ki se bodo prodajala kot sortno vino kot tudi vina, ki se bodo uporabljala kot osnova za penine. Ta se namreč razlikujejo med seboj predvsem po vsebnosti kislin. Pokazali smo na tudi klet z lesenimi sodi in še prazno halo 5, ki bo kmalu na voljo za sekundarno fermentacijo vin ter za njihovo zorenje na kvasovkah.

page2

Na koncu smo si ogledali še degustacijsko dvorano, kjer smo degustirali že ustekleničena vina. Poskusili smo tako mlada sveža, kot tudi zorjena vina. Najstarejše vino, ki smo ga degustirali je bil renski rizling, pozna trgatev, letnik 2003.

page3

Proti domu pa se nismo odpravili praznih rok, saj so vsakega obdarili s steklenico njihovega mošta.

Comments are closed.
Ste stari 18 let ali več?
Da
Ne

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih
pijačah, zato je vstop dovoljen samo
polnoletnim osebam.