JAKOB BIZJAK JE MLADI VINAR SLOVENIJE 2021

JAKOB BIZJAK JE MLADI VINAR SLOVENIJE 2021

Natečaj Mladi vinar Slovenije 2021 je doživel svoje sklepno dejanje. Znano je namreč ime tistega, ki se bo lahko pohvalil z nazivom najboljšega med slovenskimi vinarskimi upi. Absolutni zmagovalec natečaja je med super finalisti postal Jakob Bizjak, ki je prepričal s svojim vinom chardonnay. Zmagovalno vino bo predvidoma v začetku pomladi umeščeno na police Lidlovih trgovin po celi Sloveniji.

Ta slika ima prazen alt atribut; ime datoteke je Super-finalist-Jakob-Bizjak-1.png

Strokovna ocenjevalna komisija natečaja Mladi vinar Slovenije je med skoraj 30 prijavljenimi vini na natečaj Mladi vinar Slovenije 2021 izbrala sedem finalistov. Med temi sta partnerja natečaja, Vinski univerzum in Lidl Slovenija, nato izbrala tri super finaliste, po enega iz vsake od treh kategorij – belo, rdeče in peneče vino. Vinska bitka med tremi super finalisti – penečim vinom Pallidia brut nature Petre Sanabor, belim chardonnayem Jakoba Bizjaka in rdečim cabernet sauvignonom Andreja Erzetiča, sicer lanskega zmagovalca natečaja, je bila na spletni razglasitvi najboljšega med njimi zaključena. Na spletnem dogodku sta partnerja projekta v sodelovanju s portalom Ovinu časnika Finance, naziv Mladi vinar Slovenije 2021 nadela 29-letnemu Jakobu Bizjaku z Domačije Bizjak. S tem se je uspešno zaključil že deveti natečaj za perspektivne mlade slovenske vinarje.

Na Lidlovih policah bo letos chardonnay

Absolutni zmagovalec natečaja Jakob Bizjak, je nad zmago navdušen, še posebej nad dejstvom, da je njegov chardonnay obenem prvo belo vino, ki je zmagalo na natečaju.

»Moram reči, da sem razglasitev že nestrpno pričakoval, zato sem zmage še toliko bolj vesel. Občutek je res neverjeten. Veselim se poslovne priložnosti, ki mi jo je natečaj omogočil, saj imamo mlado blagovno znamko, ki potrebuje več prepoznavnosti. Na natečaj se bom zagotovo prijavil tudi naslednje leto,« je po zmagi dejal Jakob Bizjak.

Z rezultatom natečaja so zadovoljni tudi na Lidlu Slovenija, ki bodo zmagovalno vino na svoje police umestili predvidoma spomladi. Tudi preostali super finalni vini, penina Petre Sanabor, ter cabernet sauvignon Andreja Erzetiča, bosta v letu 2022 za kratek čas in v omejeni količini na voljo Lidlovim kupcem.

»Nadvse smo veseli končnega razpleta natečaja in dejstva, da bomo lahko našim kupcem ponudili novo slovensko vino perspektivnega mladega vinarja. Chardonnay Jakoba Bizjaka se bo tako pridružil več kot 50 slovenskim vinom, ki jih ponujamo v naših trgovinah po celo Sloveniji. Podpora slovenskih perspektivnih mladih vinarjev postaja vedno bolj ena od naših strateških usmeritev, saj je zanimanje kupcev za ta vina vsako leto večja. To so dokazali tudi predhodni zmagovalci natečaja, saj se nekateri med njimi že redno pojavljajo v naši ponudbi vin,«  je dejal Jure Lasič, vodja nabave vinskega sortimenta v Lidlu Slovenija.

Zmagovalec ter ostali finalisti natečaja se bodo letos ob ugodnejših epidemioloških razmerah predstavili tudi na posebnem vinsko-kulinaričnem dogodku v organizaciji portala Ovinu.si, obenem pa bodo prisotni tudi na Vinskem univerzumu, največjemu slovenskemu vinskemu festivalu za mlade.

Comments are closed.
Ste stari 18 let ali več?
Da
Ne

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih
pijačah, zato je vstop dovoljen samo
polnoletnim osebam.