Iz trte gre v glažek …

Iz trte gre v glažek …

… so besede, vzete iz ene izmed mnogih slovenskih ljudskih pesmi, ki opevajo trto ter vino, in ki lepo povzemajo vso delo, ki nas še čaka do zaključka natečaja. Do tja pa je še dolga pot, zato naj vam na začetku predstavimo ekipo Rebolucija. Skupino sestavljamo trije kolegi in prijatelji – Jasna, Anja in (blažen med ženama) Domen. Skupaj smo že od samega začetka našega študija, trenutno pa smo študentje magistrskega študija Živilstvo na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani. Vse tri druži vedoželjnost pri spoznavanju pridelave vina, zato je bila prijava na natečaj Lidlov mladi vinar 2015 samoumevna.

Žal nihče od nas ne prideluje vina doma, smo si pa že vseeno nabrali nekaj izkušenj. Poleg znanja, pridobljenega na fakulteti (mimogrede – dekleti sta napisali svoj diplomski seminar na temo vina pod mentorstvom prof. dr. Tatjane Košmerl), prihaja Jasna iz Šmarsko-Virštanjskega vinorodnega podokoliša, kjer je tako rekoč obdana z vinogradi, in se je že srečala z delom v vinogradu, ko je priskočila na pomoč k sosedom. V prihodnjih mesecih pa se tudi Domnu obetajo praktične izkušnje na področju vinarstva, ki jih bo dobil v kleti Vinakoper.

Vso teoretično in praktično znanje, ki ga posedujemo, bomo združili in uporabili pri pridelavi našega prvega vina, ki ga bosta zaokrožila trud in medsebojno sodelovanje.

Do naslednjega prispevka lep pozdrav bralkam in bralcem bloga ter vso srečo sodelujočim ekipam!

Ekipa Rebolucija

IMG_1125

 

Comments are closed.
Ste stari 18 let ali več?
Da
Ne

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih
pijačah, zato je vstop dovoljen samo
polnoletnim osebam.