Iz mošta v mlado vino

Iz mošta v mlado vino

Ta teden smo imeli kar veliko dela, saj smo dočakali konec fermentacije in tako dobili mlado vino. Takšno vino pa je zelo nestabilno in zahteva zaščito pred oksidacijo, biološko stabilizacijo in pretok.

img_20161017_191129
Tehtanje primerne količine žvepla in finih droži

Pretok sodi med najpomembnejša kletarska opravila in je odločilen za nadaljnjo nego ali razvoj vin. Pri tem gre za to da, se loči tekočino od droži (usedlin). Poleg tega pa smo zagotovili tudi zaščito pred oksidacijo in biološko stabilnost z žveplanjem vina.

img_20161018_161128
David in Luka pri pretoku mladega vina :) #poreceptunašihdedov

Ker si želimo, da naše vino pridobi na intenzivnejši sadnosti, lepšo zaokroženost v ustih, več mehkobe in finejšo celostno kakovost, pa smo dodali tudi fine droži. 

img_20161019_164714
Dodatek finih droži v mlado vino

Sedaj bo naša naloga, da mlado vino enkrat tedensko premešamo in spremljamo njegovo zorenje. Bliža se tudi čas predstavitve naše etikete oziroma simbola prepoznavnosti naše Avanture. Za vas pa pripravljamo tudi novost, ki vas bo zagotovo pogrela v teh mrzlih dneh.

img_20160927_180532
Okušanje mošta

Spremljaj nas na našem FB:https://www.facebook.com/vinoavantura/ ter instagram profilu: https://www.instagram.com/vinoavantura/ , čaka te veliko zanimivosti. Do naslednjič pa…

quotes_rm2

 

Comments are closed.
Ste stari 18 let ali več?
Da
Ne

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih
pijačah, zato je vstop dovoljen samo
polnoletnim osebam.