
Iz mošta v mlado vino
Ta teden smo imeli kar veliko dela, saj smo dočakali konec fermentacije in tako dobili mlado vino. Takšno vino pa je zelo nestabilno in zahteva zaščito pred oksidacijo, biološko stabilizacijo in pretok.

Pretok sodi med najpomembnejša kletarska opravila in je odločilen za nadaljnjo nego ali razvoj vin. Pri tem gre za to da, se loči tekočino od droži (usedlin). Poleg tega pa smo zagotovili tudi zaščito pred oksidacijo in biološko stabilnost z žveplanjem vina.

Ker si želimo, da naše vino pridobi na intenzivnejši sadnosti, lepšo zaokroženost v ustih, več mehkobe in finejšo celostno kakovost, pa smo dodali tudi fine droži.

Sedaj bo naša naloga, da mlado vino enkrat tedensko premešamo in spremljamo njegovo zorenje. Bliža se tudi čas predstavitve naše etikete oziroma simbola prepoznavnosti naše Avanture. Za vas pa pripravljamo tudi novost, ki vas bo zagotovo pogrela v teh mrzlih dneh.

Spremljaj nas na našem FB:https://www.facebook.com/vinoavantura/ ter instagram profilu: https://www.instagram.com/vinoavantura/ , čaka te veliko zanimivosti. Do naslednjič pa…