Imamo Lidlove mlade vinarje 2015!

Imamo Lidlove mlade vinarje 2015!

Zmagovalci tretjega natečaja Lidlov mladi vinar so postali člani ekipe Lanthierijeve zvezde iz Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Novi Gorice.

mladi vinarji_lanthierijeve zvezde

Ekipa je letošnjo žirijo Slovenskega vinskega festivala in natečaja Lidlov mladi vinar navdušila s skrbnostjo in predanim delom pri pridelavi vina sorte zelen ter z izbiro prave taktike komuniciranja.

»Zelo smo ponosni na svoj izdelek, ki nam je super. Je res tisti tipičen zelen, s svežo, intenzivno sadno aromo. Odlično se poda k testeninam, rižotam, k bolj lahkim, zelenjavnim in morskim omakam, pa tudi k perutnini in k samostojnim zelenjavnim jedem,« nam je povedala Vanesa Klinec, članica ekipe Lanthierijeve zvezde. Za nagrado so prejeli finančna sredstva in enomesečno plačano delo za vse člane ekipe v podjetju P&F Jeruzalem Ormož.

podelitev nagrad zmagovalni ekipi

Poleg Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo so v letošnjem natečaju sodelovali še študenti z mariborske Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede, ki so pridelali vino sorte sauvignon, in dve ekipi z ljubljanske Biotehniške fakultete, ki sta se med sabo pomerili v pridelavi rebule.

In tresle so se brajde z najboljšo rebulo

Najboljšo rebulo je po mnenju strokovne komisije pridelala ekipa In tresle so se brajde ter si s tem prislužila strokovni izlet v tujo vinorodno deželo.

 

Comments are closed.
Ste stari 18 let ali več?
Da
Ne

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih
pijačah, zato je vstop dovoljen samo
polnoletnim osebam.