Gremo na trgatev!

Gremo na trgatev!

Nadvojvoda2 Nadvojvoda5Letošnjo poletje je bilo precej dežja, zato je bil marsikateri vinogradnik primoran potrgati grozdje prej kot po navadi, če je želel imeti dober pridelek.

Ob pregledu naših dveh vrst `Sauvignona` na Meranovem, smo vedeli, da tudi mi ne smemo čakati, zato smo 22.9. vzeli gajbice in škarje ter opravili trgatev. V ekipi smo se že posvetovali, kako bomo v kleti donegovali vino. Ob trganju smo z grozdov odstranili vse dele, ki jih je morebiti napadla kakšna bolezen, saj bi to lahko negativno vplivalo na okus in vonj pri nadaljnji negi vina.

Ko smo vse potrgali, smo prosili zaposlenega na posestvu, da nam je s traktorjem pripeljal gajbice do kleti, kjer smo nadaljevali z našim delom. Grozdje smo specljali, drozgo pa nato pustili v kadi in jo pokrili. Opravili smo hladno maceracijo belega grozdja, da bi se izločile značilne sortne arome iz jagodne kožice.

Nadvojvoda6

Naslednji dan smo se vrnili in drozgo stisnili s pnevmatsko stiskalnico. Grozdni sok smo vlili v vinske posode in žveplali, da bi preprečili neželjeno fermentacijo. Čez 1 dan smo opravili razsluz mošta in nato dodali žlahtne kvasovke. Vino smo zaradi nizke stopnje sladkorja obogatili.

Nadvojvoda7 Nadvojvoda8     Nadvojvoda10

Nadvojvoda11

S potekom fermentacije smo zelo zadovoljni in že komaj čakamo, da iz mošta nastane vino.

Vaša ekipa Nadvojvoda

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ste stari 18 let ali več?
Da
Ne

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih
pijačah, zato je vstop dovoljen samo
polnoletnim osebam.