Finalisti 2021 med penečini vini

Finalisti 2021 med penečini vini

V kategoriji peneče vino imamo zaradi premajhnega števila prijavljenih vzorcev vin v letu 2021 le enega finalista oz. finalistko, ki je obenem tudi super finalistka.

PETRA SANABOR
Vina Sanabor

Vino: peneče vino PALLIDIA brut nature

O finalistki: 
Petra Sanabor je zaključila univerzitetni študijski program Agronomija na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani. Poleg uspešno opravljenih študijskih obveznosti se je že pred leti srečala s študentskim delom natečaja Lidlov mladi vinar, kjer je njena ekipa Levant zmagala. To je bila tudi njena spodbuda, da se preizkusi v natečaju kot samostojna mlada vinarka. Že leta 2019 se je s svojo penino prebila med finaliste natečaja, letos pa celo med super finaliste. Poleg vinarstva njen prosti čas zapolnjuje rokomet, saj je članica uspešnega ženskega rokometnega kluba Mlinotest Ajdovščina, kjer aktivno trenira še danes. Že od otroštva pomaga pri delu na domači vinogradniško-vinarski kmetiji, kjer pridelujejo mirna vina in penine po klasični metodi. V prihodnje si želi pridobiti čim več znanja in izkušenj na tem področju v Sloveniji in tudi v tujini.

O vinu:
Pallidia BRUT NATURE je kakovostno peneče vino z zaščitenim geografskim poreklom oziroma penina pridelana po klasični metodi.  Penina ima značilno nežno slamnato rumeno barvo z zlatimi odtenki, odlikujejo jo fini, drobni mehurčki in dolgotrajno penjenje. Zaznamo lahko sadne arome, predvsem po agrumih, jabolku in akacijevih cvetovih.Te fine arome kažejo na lepo negovano penino, ki je dalj časa ležala na kvasovkah. Pallidia ohranja vse plemenite okuse malvazije, večletno zorenje na kvasovkah pa ji daje zrel okus.

Comments are closed.
Ste stari 18 let ali več?
Da
Ne

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih
pijačah, zato je vstop dovoljen samo
polnoletnim osebam.