Ekipa se predstavi

Ekipa se predstavi

Letošnja študentska ekipa se bo spoprijela z izzivom pridelovanja vina sorte pinela. Nadeli so si ime Lanthierijeva burja, sestavljena pa je iz študentov in študentk od blizu in daleč: Andrej Pernacich iz Italije (zamejski Slovenec), Natallia Person iz Belorusije, Yue Ma iz Kitajske in Polona Petejan ter Matic Ferjančič iz Slovenije. Ekipa bo vino sorte pinela pridelovala po treh različnih metodah – klasična pridelava, uporaba kriomaceracije in fermentacija s celimi jagodami.

Spoznajte jih!

POLONA
Sem Polona, prihajam iz okolice Nove Gorice. Že od otroštva se srečujem z vinogradništvom in vinarstvom, zato sem se odločila za študij na Visoki šoli za vinarstvo in vinogradništvo na Univerzi v Novi Gorici. Na natečaj Lidlov mlad vinar sem se prijavila, ker mi predstavlja nov izziv in ker bi rada pridobila nova znanja. Pri vinu nisem prav preveč izbirčna, najraje pa imam sladka vina.

YOU MA (JULIJA)
My name is Yue Ma (Julia) and I am from China. Growing up, I have never seen the procedure of wine making and it was really interesting thing for me. Being part of this project I hope I can get some new experiences and learn everything from the basics.

Sem Yue Ma (Julija) in prihajam iz Kitajske. Med odraščanjem nisem še nikoli videla procesa pridelave vina in je to zame res zelo zanimivo. Kot udeleženka tega natečaja upam, da bom dobila kakšne nove izkušnje in da se bom naučila vsega od začetka.

NATALLIA
My name is Natallia. Last year I came here from Belarus to study Viticulture and Oenology. Since I study the program directly related to the field of the project, I think this is a great opportunity to gain some practical experience. Besides, I find it exciting to see how the grapes are turned into a vine. So, I expect this competition to be both fun and informative.

Moje ime je Natallia. Lansko leto sem iz Belorusije prišla v Vipavo, kjer študiram vinogradništvo in vinarstvo. Za natečaj sem se odločila, ker obiskujem študijski program, ki je točno povezan s tematiko natečaja. Mislim da je to odlična priložnost za pridobitev novih delavnih oziroma praktičnih izkušenj. Poleg tega pa je razburljivo to, da bom videla, kako iz grozdja nastane vino. Od natečaja pričakujem, da bo zabavno in informativno.

ANDREJ
Sem Andrej Pernarcich in obiskujem prvi letnik visokošolskega strokovnega študijskega programa 1. stopnje Vinogradništvo in vinarstvo na Univerzi v Novi Gorici. Zanimata me vinogradništvo in vinarstvo, saj je svet vina velik in zanimiv. Natečaja sem se udeležil predvsem zaradi radovednosti, skupinskega dela in znanja, ki ga bomo pridobili. Vinarstvo me veseli zaradi procesa pridelovanja vina in tudi končnega izdelka – dobrega kozarca vina. Pričakujem dobro skupinsko delo, nova spoznanja, znanje in zabavo.

MATIC
Sem Matic Ferjančič, prihajam iz Vipavske doline. Z vinogradništvom in vinarstvom sem v stiku že od majhnih nog. Za natečaj sem se odločil, ker bi se rad kaj novega naučil in spoznal, ter teoretično znanje, ki ga pridobivam med študijem na Visoki šoli za vinogradništvo in vinarstvo preizkusil tudi v praksi. Pričakujem, da bom kaj novega spoznal, in da bomo z ekipo pridelali dobro vino in ga lepo predstavili javnosti.

Ste stari 18 let ali več?
Da
Ne

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih
pijačah, zato je vstop dovoljen samo
polnoletnim osebam.