Dobili smo Lidlove mlade vinarje 2013!

Dobili smo Lidlove mlade vinarje 2013!

Na martinovo soboto je na Meranovem potekal tradicionalni krst mošta, ki se ga je kljub slabemu vremenu udeležilo veliko obiskovalcev. Poleg krsta mošta je na Meranovem tokrat potekala tudi razglasitev najboljših mladih vinarjev v okviru projekta »Lidlov mladi vinar 2013«.

Pod sponzorstvom podjetja Lidl Slovenija so se nadebudni študenti Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru preizkusili v pridelavi mladega vina sorte sauvignon, najboljša ekipa pa je za nagrado prejela strokovno ekskurzijo v izbrano vinorodno deželo.

Martinovanje na Meranovem je bilo kljub slabemu vremenu dobro obiskano. Organizatorji so za obiskovalce pripravili blagoslov mošta, prav tako pa so razglasili zmagovalce projekta »Lidlov mladi vinar 2013« – ekipo študentov, ki je pridelala najboljše mlado vino. To je postala ekipa z imenom Grofje Meranski.

Zmagovalna ekipa natečaja Lidlov mladi vinar 2013

Mlado vino izpod rok študentov je ocenjevala petčlanska komisija, ki so jo sestavljali strokovnjaki s fakultete ter predstavniki podjetja Lidl Slovenija, ki je bil tudi pobudnik tega natečaja. Mag. Janez Valdhuber s Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede je povedal, da so študenti dobro opravili svoje delo. Lento in priznanje za najboljše mlade vinarje z Meranovega sta študentom podelila generalni direktor Lidla Slovenija Gregor Kosi in dekan Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede dr. Mario Lešnik, ki sta bila nad delom študentov navdušena.

Sodelujoče ekipe

Lidl, ki sicer na svojih policah ponuja vina z Meranovega, bo v sodelovanju s Fakulteto za kmetijstvo in biosistemske vede natečaj »Lidlov mladi vinar« nadaljeval tudi naslednje leto. Tako se bodo študentje 2. letnika vinogradništva in vinarstva ponovno pomerili v samostojni pridelavi najboljše mlade žlahtne kapljice.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ste stari 18 let ali več?
Da
Ne

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih
pijačah, zato je vstop dovoljen samo
polnoletnim osebam.