Ekipa Nadvojvoda je pričela z delom

Ekipa Nadvojvoda je pričela z delom

Vsako leto konec julija se na Meranovem zberejo ljudje iz bližnje okolice in tudi od drugod, da bi se poveselili ob dobri družbi, glasbi in kapljici žlahtnega vina. Glavni namen, da se zberejo, je tradicionalna postavitev klopotca, ki bo vse do konca trgatev iz vinograda odganjal ptičje vsiljivce. Ob tej slovesnosti so bližnji vinogradniki in vinarji prejeli priznanja za najboljša vina, ki so jih donegovali.

Zbrali smo se tudi nekateri študentje 2. letnika Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede, ki smo se vključili v projekt »Lidlov mladi vinar«, ki ga sponzorira podjetje Lidl Slovenija. Kot mladi vinogradniki in vinarji smo se odločili, da bomo donegovali svoje vino. Po postavitvi klopotca je sledila otvoritev tekmovanja. Mi smo si že predtem ogledali naše vrste, v katerih se nahaja sorta `Sauvignon`.

Ogled vinograda

Mag. Janez Valdhuber in Gregor Bregač, vodja nabave prehrambnih izdelkov v Lidlu Slovenija, sta prerezala trak in s tem omogočila začetek naših aktivnosti v vinogradu.

Mag. Janez Valdhuber in Gregor Bregač (Lidl Slovenija)

Zavedamo se, da bomo letos imeli veliko dela, da bomo dosegli željene rezultate, vendar nam bo s timskim delom in znanjem, ki smo si ga do zdaj pridobili, uspelo. Predstavniki skupin smo nazdravili in si zaželeli veliko uspeha pri delu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ste stari 18 let ali več?
Da
Ne

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih
pijačah, zato je vstop dovoljen samo
polnoletnim osebam.