Stekleničenje vina Levant

Stekleničenje vina Levant

Pretakanje vina

Danes je prišel čas še za zadnjo fazo v našem postopku pridelave vina, stekleničenje. Najprej smo vino žveplali in s tem dokončno ustavili fermentacijo in ga zaščitili, saj žveplo deluje antiseptično in antioksidantivno. Opravili smo še zadnje kemijske in senzorične analize našega vina. Temu pa je sledila filtracija.

 

 

 

 

Filtracija je postopek  ločevanja tekočine in trdne snovi suspendirane v njej, pri katerem tekočina prehaja skozi medij (filter), ki je nepropusten za trdno snov. S filtracijo želimo v prvi vrsti doseči bistrost in stabilnost. Trdne delce v vinu, ki predstavljajo motnost želimo odstraniti, nekatere pa ohraniti saj le ti predstavljajo polnost vina.

 

 

We bet you’ll Le-want it ;)

 

 

Sledilo je stekleničenje. Izbrali smo standardno 750ml steklenico z dolgim vratom, ki postopno prehaja v telo steklenice. Izbrali smo bele navojne zamaške, ki nam omogočijo lažjo ter hitrejšo uporabo. V prihodnjih dneh nas čaka še etiketiranje in naše vino bo pripravljeno za Slovenski festival vin.

Comments are closed.