Ste stari 18 let ali več?
Da
Ne

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih
pijačah, zato je vstop dovoljen samo
polnoletnim osebam.

Skupaj ustvarjamo prihodnost našega vina

Skupaj ustvarjamo prihodnost našega vina

Naše vino je pridno fermentiralo in prišel je čas, da naredimo korak naprej. Tako se je ekipa sestala v tehnološkem prostoru Biotehniške fakultete in naredili smo naslednji pomemben korak vsakega vinarja – pretok.
Pretok vina je ločitev vina od usedline. Prvi pretok se opravi približno 7 do 10 dni po končani alkoholni fermentaciji. Posledice pretoka so stik tekočine s kisikom in delna izguba ogljikovega dioksida. Stik s kisikom pa pripomore k bistrenju in zorenju vina.

Način pretoka, kot so ga izvajali v 19. stoletju.
Način pretoka, kot so ga izvajali v 19. stoletju.

Da smo določili čas pretoka, pa je bilo ključno sprotno okušanje vina. Z okušanjem smo preverjali kislost, vonj in motnost oziroma bistrost.

Nadzor pretoka vina, kateremu je kasneje sledilo okušanje :)
Nadzor pretoka vina, kateremu je kasneje sledilo okušanje :)

Seveda pa nismo pozabili, da mora naša Rebula dobiti celotno podobo, zato smo počasi začeli uresničevati načrte za podobo steklenice, etikete in druge male skrivnosti, ki vam jih kmalu z veseljem razkrijemo :)
Nismo pa pozabili tudi na vas, naše zveste bralce in moralno podporo. Celotna ekipa bi se vam rada zahvalila, da ves čas pridno spremljate naše korake in nas podpirate na socialnih omrežjih :)

Pogled na začetek se zdi daleč nazaj.
Pogled na začetek se zdi daleč nazaj.

Na spodnji povezavi lahko preveriš zmagovalko nagradne igre in se preizkusiš v novi!

https://www.facebook.com/kapljadoroba/

Do prihodnjič!

Kaplja do roba

 

Comments are closed.