Pa je ratalo!

Pa je ratalo!

 

cisterne

Kot smo vam obljubili smo zopet tukaj s svežimi novicami iz Vipavskega konca.

Od našega zadnjega prispevka se je v naši kleti veeeliko dogajalo…  Zelo smo bili pridni in vsakodnevno spremljali alkoholno fermentacijo našega mladega vina. Merili smo temperaturo vretja, ostanek nepovretega sladkorja, dodali drugo dozo hrane za kvasovke, vonjali, okušali, in še in še,…

Ko je bila fermentacija približno na polovici, je sledil dodatek celih grozdnih jagod v tretji vzorec našega poskusa. Jagode smo seveda morali predhodno ločiti od pecljevine. Ravno tako smo pazili, da smo v delno povreti mošt dali le najlepše, cele in nepoškodovane jagode.

WP_20150922_14_29_27_Pro
Dodatek celih grozdnih jagod med fermentacijo.

 

In tako smo tudi mi alkoholno fermentacijo počasi pripeljali do konca. Vse je potekalo po planu in do sedaj smo z našim delom zelo zadovoljni.

DSC_7497

 

Pozdravček do prihodnjič :)

Comments are closed.