Partnerji projekta

Partnerji projekta

Lidl Slovenija

Lidl Slovenija je na slovenskem trgu prisoten od leta 2007, trenutno ima 49 trgovin in zaposluje več kot 1.300 sodelavk in sodelavcev. Podobno kot drugod po Evropi si tudi v Sloveniji prizadeva popolnoma uresničiti pričakovanja kupcev. Svojo ponudbo vseskozi bogatijo, saj želijo zadovoljiti vsakdanje potrebe povprečne slovenske družine. Na prvo mesto postavljajo kakovost, saj izdelke redno pregledujejo certificirani inštituti, nadzorujejo pa jih tudi s stalnimi internimi preveritvami.

Lidl Slovenija je del Skupine Lidl s sedežem v Nemčiji, ki je trenutno prisotna v 30 državah po svetu, trgovine pa ima v 28 državah.

 

Ustvarimo boljši svet

Lidl Slovenija s svojim trajnostnim konceptom Ustvarimo boljši svet svet vsak dan izkazuje predanost družbeno odgovornemu poslovanju. Vsako leto sodeluje z več kot 250 organizacijami s področja izobraževanja, kulture, športa ter humanitarne pomoči ljudem in živalim. K aktivnemu sodelovanju spodbujamo sodelavce, dobavitelje, partnerje in svoje kupce.

Pod okriljem pobude Ustvarimo boljši svet se nahajajo številni projekti, ki na takšen in drugačen način nagovarjajo različne ciljne skupine. Med njimi so pomemben segment mladi, ki jim Lidl Slovenija namenja veliko pozornosti – kot kupcem, potencialnim zaposlenim in kot ustvarjalcem sprememb v družbi. S projektom Lidlov mladi vinar želijo spodbuditi študente oz. mlade pridelovalce vina, da svoje pridobljeno znanje o pridelavi in negi vina uporabijo za razvoj svoje kariere, obenem pa jim omogočajo nove poslovne priložnosti.

Več informacij je na voljo na spletnem mestu pobude Ustvarimo boljši svet.

 

Slovenski festival vin

Poslanstvo Slovenskega festivala vin je predstavljati slovenska in tuja vina ter širiti kulturo pitja vina. Festival vsako leto obiščejo gostinci, odgovorni v restavracijah in hotelih, poslovneži, novinarji, trgovci, lastniki vinotek, vinogradniki in vinarji, sommelierji, enologi, člani društev vinogradnikov in vinarjev, člani vinskih bratovščin in drugih (vinskih) združenj, vitezi vina, vinske kraljice in ljubitelji vina. Festival je tako s svojo pestro ponudbo namenjen vsem, ki jim vino pomeni posel, strast in ljubezen ali pa zapolni vedoželjnost.

Ob 20. jubileju Slovenskega festivala vin organizatorji pripravljajo Festival vseh festivalov, ki bo v tradicionalnem terminu v petek in soboto, 17. in 18. novembra 2017, v Ljubljani, v partnerskih hotelih in še nekaterih vrhunskih restavracijah v centru Ljubljane. Festival vseh festivalov bo na enem mestu predstavil vse vinsko-kulinarične prireditve v Sloveniji in s tem pritegniti pozornost širše, domače in tuje javnosti. Organiziranih bo več različnih salonov partnerskih organizatorjev, predstavitev, delavnic, degustacij, itd., ki bodo ponazarjali 20 let vinskih prireditev v Sloveniji. Le tem se bodo pridružili še saloni partnerskih držav; k sodelovanju so povabljene vse sosednje države in države regije.